avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... O dilema: am picat traseul, mai dau sala?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

O dilema: am picat traseul, mai dau sala?

Daca am picat traseul pe data de 11 iunie,trebuie sa dau din nou sala?Astept un raspuns urgent.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena_d_a , utilizator 15:55, 24 Septembrie 2013
din pacate raspunsul este afirmativ.

cu toate ca s-a facut mult "tam-tam" ca se va renunta la aceasta procedura, reluarea examinarii teoretice daca se pica traseul, nu s-a modificat nimic in acest sens.
odata cu publicarea in MO incepand cu 11.06.2013 a Ordinului MAI nr. 82/2013 pentru modificarea şi completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere s-au adus cateva modificari dar nu s-a modificat art. 12 din OMAI 268/2010 care prevede ca

Art. 12. -
(1) Candidatii declarati respinsi se pot prezenta in vederea programarii pentru o noua examinare numai dupa o perioada de cel putin 15 zile de la data declararii ca respinsi, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea cursurilor.
(2) Candidatii neprezentati se pot prezenta in vederea programarii oricand, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea cursurilor.
(3) Candidatii declarati admisi la proba teoretica, care nu se prezinta la proba practica intr-un termen de cel mult un an de la data absolvirii scolii de pregatire a conducatorilor de autovehicule, sunt declarati respinsi.
(4) In cazul depasirii termenului de un an de la data absolvirii scolii de pregatire a conducatorilor de autovehicule, examinarea pentru obtinerea permisului de conducere este conditionata de efectuarea unui nou curs de pregatire.

iar prin examinare se intelege sala+traseu

Art. 2. - In sensul prezentului ordin, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul inteles:
d) examinare - verificarea cunostintelor si aptitudinilor candidatilor pentru obtinerea dreptului de a conduce autovehicule si remorci pe drumurile publice, alcatuita din proba teoretica si proba practica;

se putea schimba ceva in legislatie dar nu au niciun interes, trebuie sa intre bani la buget.

eu as fi schimbat legea in sensul ca daca nu ia traseul de 3 ori, functie de cauzele respingerii candidatului (necunoasterea legislatiei sau neindemanare in conducere) sa oblige candidatul la urmarea unui curs de legislatie sau de practica redusa si apoi sa sustina iar proba practica si nu pe cea teoretica deoarece sala a fost luata.
cunoasterea legislatiei se dovedeste in trafic si nu in sala.
daca in timp de un an nu reuseste sa obtina permisul atunci il obligi sa reia scoala de soferi in totalitate.
Mersi frumos pentru ajotor!
Deci solutia este tot spaga. Dai 300 de euro la politist si esti admis la traseu. Fara cei 300 de euro nu vei avea permis in vecii vecilor.
As fi tare curioasa daca exista o modalitate de stopare a coruptiei in randul politiei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie - examen scoala de soferi jitcadiana jitcadiana Buna ziua,am si eu o intrebare ca nu mai inteleg nimica...pana la urma daca iau sala la scoala de soferi si pic la traseu, trebuie sa mai dau iar sala?sau doar ... (vezi toată discuția)
Legislatie auto lucian paduraru lucian paduraru Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am picat la oras este obligatoriu sa mai dau o data sala si daca puteti sa-mi spuneti si actul normativ unde este stipulat ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp poate o persoana sa sustina din nou examenul teoretic pentru carnet daca a fost respinsa la traseu? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Daca o persoana obtine punctajul necesar la examenul teoretic pentru obtinerea carnetului de soferi, iar apoi nu obtine un punctaj bun la proba de ... (vezi toată discuția)