avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca


Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti
1.Indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă este aceiasi cu plata concediului medical.
2. Pentru compensaţiile pentru atingerea integrităţii, şi rambursarea de cheltuieli diverse cu reabilitarea este un anumit cuantum stabilit prin lege?
3. Cererea pt obtinerea acestora o fac la firma ?
Multumesc .

ndemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă (minimum 75% din media veniturilor pe ultimele 6 luni până la 100% din media veniturilor pe ultimele 6 luni), achitată lunar pe toată perioda concediului medical, compensaţii pentru atingerea integrităţii, despăgubire pentru familie în caz de deces şi rambursare de cheltuieli diverse cu reabilitarea.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: Corrina001 , utilizator 18:49, 16 Iunie 2013
da
nu. pot fi stabilite in cim, regulamentul intern, contract colectiv....
da
La prima intrebare da

Pt compensatii aveti nevoie de acel FIAM (Formular Inregistrare Accidente de Munca) si Procesul Verbal de constatare a accidentului. Cu ele va prezentati la Casa Judeteana de pensii de care apartineti si veti completa o cerere. Dupa care asteptati acasa sa fiti chemat pt expertiza. Dureaza app 2 saptamani. Compensatiile din partea CJP se stabilesc in functie de un barem si pute-ti primi pana la 12 salarii medii brute (2230). Poti beneficia si de compensatii din partea angajatorului daca aveti vre-o clauza in CIM sau colectiv. Exista si posibilitatea de rambursari de cheltuieli, trebuie sa intrebati la CJP de care apartineti.


Cererea pt compensatii din partea CJP (Casa Judeteana de Pensii) o faceti la biroul accidente de munca si boli profesionale. Pt despagubirile din partea firmei va sfatuiesc sa va luati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in accident de munca adicutz adicutz Buna ziua.Tatal meu a suferit un accident de munca. in urma caruia a trebuit sa i se amputeze un deget de la mana si inca trei sa necesite reparatie ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? GABIBOSS GABIBOSS Daca in urma unui accident de munca din vina angajatorului am ramas cu .incapacitatea de a folosi mana stanga la nivel normal, angajatorul trebuie sa.mi ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Mihai rmn Mihai rmn Am fost lovit de un coleg de munca cu un stivuitor si m- am ales cu o fractura destul de urata ce drepturi am ? (vezi toată discuția)