avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme rutiere, Galati
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme rutiere, Galati

Am fost vinovat in producerea unui accident rutier, am avariat o masina parcata, nu au fost victime, doar daune materiale semnificative de ambele parti. Pagubitul a fost prezent la fata accidentului si nu a fost de acord cu rezolvarea amiabila.
A venit politia la scurt timp si deoarece eram baut, mi s-au recoltat probe de sange.
Ma astept sa-mi iasa peste 0.8 alcool in sange.
Ce pot sa fac acum si ce avocat din Galati poate sa ma ajute!
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Feraru Diana , Avocat 22:18, 13 Septembrie 2013
Daca imbibatia alcoolica in sange depaseste valoarea de 0,8 vi se va deschide dosar penal. Foarte probabil veti condamnat (cred ca cu suspendare), iar permisul de conducere va fi anulat.
Pentru ca ati condus sub influenta bauturilor alcoolice, avand o imbibatie alcoolica peste 0,8, se va intocmi un dosar penal pe numele dvs. Pedeapsa pentru aceasta infractiune este de la 1 la 5 ani, insa in cazul ]n care nu aveti antecedente penale si dati dovada de o atitudine sincera si de regret, pedeapsa se va ridica la cateva luni cu suspendare.
De preferat ar fi sa fiti asistat juridic.
In acest moment, problema dvs. nu este masina avariata, intrucat reparatiile vor fi suportate de asiguratorul dvs RCA. Insa in cazul in care veti fi gasit vinovat de savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, avand o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, asiguratorul se va intoarce impotriva dvs., urmand sa achitati si suma cu care a fost despagubit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala si alcool 0.06 ... pisicaqqq pisicaqqq Buna ziua Am avut tanlentul nefericit sa provoc un accident de circulatie, soldat cu dauna totala la masina partii vatamate si cateva Rani la cei din ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Am avut 0.42 in aerul expirat dragosh_boy20 dragosh_boy20 Cat alcol imi iese in sange, daca in aerul expirat aveam o concentratie de 0.42. Si daca e de rau ce consecinte o sa suport? Mentionez ca nu am mai avut nici ... (vezi toată discuția)