avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reprezentare coproprietar rabla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reprezentare coproprietar rabla

Buna, ma puteti ajuta cu un sfat: tatal meu are o masina veche de vreo 30 de ani. El este trecut in toate actele masinii, doar ca am vazut ca in cartea de identitate este trecut la mentiuni cum ca si mama e coprorpietar.
Eu vreau sa casez masina prin programul remat, si deoarece parintii mei vor fi plecati din tara, am facut o procura prin care il pot reprezenta eu pe tata la autoritatile la care e nevoie.
Intrebarea mea e, ar trebui sa fac o procura cum ca o pot reprezenta si pe mama? Sau nu e nicio problema, tatal fiind proprietar (in actele masinii, la administratia fiscala, etc). Imi va crea vreo problema acea mentiune de coproprietate?
Cum as putea procesa incat sa fiu sigura ca nu vor fi probleme, deoarece imi va fi greu sa mai obtin procuri de la parinti dupa ce pleaca.
Multumesc mult.
PS: bineinteles ca si mama e de acord cu casarea masinii :)
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:52, 17 Iunie 2013
mama dvs, este trecuta ca si utilizator in certificatul de inmatriculare sau este inscrisa in calitate de detinator in Cartea de Identitate a Vehiculului?
drept sa spun nu am auzit pana acum sa se inscrie doi detinatori in CIV, in schimb in certificatul de inmatriculare se pot inscrie doi utilizatori.
daca apare doar in certificatul de inmatriculare nu cred ca veti avea probleme deoarece in documentele ptr casare apare proprietarul.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
cyan, moderator
Buna, multumesc de raspuns, in cartea de identitate este trecut tata proprietar/detinator, dar jos mai este o rubrica de Mentiuni, unde este scris de mana "coproprietar doamna XY"...
Certificatul de inmatriculare este doar pe tata, iar la Administratia Financiara doar tata este trecut.
Ghid Rabla 2013

Art. 29. Criterii de eligibilitate
(1) Poate participa în cadrul programului, persoana fizică ce îndeplineşte, cumulativ, următoarele criterii de eligibilitate:
a) deţine calitatea de proprietar, conform definiţiei aplicabile prevăzute la art. 2 alin. (1), lit. t);

t) proprietar - persoana fizică având domiciliul sau reşedinţa în România, care deţine în proprietate un autovehicul uzat, înmatriculat de cel puţin un an pe numele său, ori, după caz, moştenitorii săi; persoana juridică română, care deţine în proprietate un autovehicul uzat, înmatriculat de cel puţin un an pe numele său; operatorul economic fără personalitate juridică, cu sediul profesional în România, care deţine în proprietate un autovehicul uzat, înmatriculat de cel puţin un an pe numele său;

[ link extern ]

unul din documentele care trebuie depus este certificatul de atestare fiscala care se va elibera de adm. financiara doar pe numele tatalui.
prin urmare consider ca nu veti avea nevoie si de procura din partea mamei.
mai ales ca nu este luata in considerare si calitatea de "coproprietar" in cuprinsul ord. nr. 1239 din 14 mai 2013 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii.
pentru a nu avea vreo surpriza ar fi de preferat sa va informati la AFM despre situatia in care va aflati.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la programul de casare a autovehiculelor uzate, s-a ... Rotaru_Anna74 Rotaru_Anna74 Referitor la Programul de casare a autovehiculelor uzate, s-a facut inscrierea de o persoana care are o masina din 1977 si este proprietara ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Programul rabla (proprietar in strainatate) paulgr paulgr am o masina proprietate personala inregistrata afara de mai bine de 7 ani..Pot sa o inscriu in programul rabla .Sant cetatean roman (vezi toată discuția)
Bună ziua. am o întrebare legată de programul rabla local ... birinateona birinateona Bună ziua. Am o întrebare legată de programul Rabla Local mai exact criteriul următor: \"să dețină un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de ... (vezi toată discuția)