Buna ziua,
am fost chemata in judecata pentru cheltuieli de judecata constand in onorariu avocat, taxa de timbru, timbru judiciar etc. in conformitate cu vechiul cod de procedura civila. In prima instanta, respectiv judecatorie acestea au fost reduse iar acum am drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, pana in data de 20.06.2013. Intrebari:
Recursul se incadreaza in noul cod de procedura civila, deci trebuie sa angajez un avocat, in situatia in care sunt persoana fizica, dar consilier juridic definitiv?
Pot formula recursul fara semnatura si stampila unui avocat, cu solicitarea ca pana la primul termen sa-mi acorde instanta unul din oficiu nedispunand de mijloace materiale?
Cum este cel mai potrivit sa procedez?
Multumesc mult celor care ma pot ajuta cu un sfat si rog un raspuns cat mai rapid!
daca procesul la care va referiti a inceput inainte de 15 februarie 2013(si asa este intrucat mentionati 15 zile termen de recurs, ori in noul cod termenul e de 30 zile), se aplica vechiul cod de procedura civila, si nu este obligatorie redactarea recursului de catre avocat, insa va poate fi utila.