avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diferenta dintre incheierea a 3 CIM succesive si/ sau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diferenta dintre incheierea a 3 CIM succesive si/ sau prelungirea prin act aditional a aceluiasi contract in interiorul perioadei de 36 de luni

De cate ori poate fi prelungita durata determinata a unui CIM?

4






Legiuitorul a inteles sa reglementeze prelungirea contractului individual de munca pe durata determinata numai in cazul prevazut la art. 82 alin. (3), conditia de prelungire a unui CIM dupa expirarea termenului initial fiind legata de realizarea unui proiect, program sau a unei lucrari.

Pentru fiecare prelungire nu exista limita maxima, dar toate prelungirile trebuie sa se incadreze in limita de 36 de luni.

Astfel, un contract individual de munca incheiat pe durata determinata va putea fi prelungit dupa expirarea termenului initial, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Rezulta ca prelungirea dupa expirarea termenului initial va putea fi facuta pe perioada proiectului, lucrarii sau programului pentru care s-a incheiat contractul individual de munca.

Asadar, Codul muncii in forma actuala, legiuitorul nu a mai avut in vedere un numar maxim de prelungiri, ci perioada proiectului, lucrarii sau programului pentru care s-a incheiat contractul individual de munca. De aceea, apreciem ca la expirarea termenului initial, contractul individual de munca va putea fi prelungit pe perioada proiectului, programului sau lucrarii pentru care s-a incheiat.

Incheierea contractelor individuale de munca este determinata de lucrarea, proiectul, programul care urmeaza a se derula, cunoscut la momentul incheierii contractului individual de munca inclusiv in ceea ce priveste intinderea in timp a derularii lui.

De exemplu, daca un proiect are o durata de 4 ani, un salariat va fi angajat pe perioada determinata maxima de 36 de luni urmand ca, la expirarea acestei durate, contractul individual de munca sa fie prelungit cu 12 luni.
Nou! Rentrop & Straton editeaza
PRIMUL MANUAL pentru Expert Legislatia Muncii!

Tot ceea ce trebuie sa stiti pentru a deveni Expert Legislatia Muncii acreditat, cea mai noua si banoasa meserie a momentului,
se afla aici!

>> CLICK AICI PENTRU DETALII <<


Daca durata proiectului pentru derularea caruia s-a incheiat contractul individual de munca se prelungeste, existand dovezi in acest sens ce pot fi prezentate inspectorilor de munca sau instantelor de judecata in cazul unui control sau a unui litigiu, consideram ca, contractul individual de munca va putea fi prelungit din nou pana la finalul perioadei prelungite.

In concluzie, legislatia muncii nu reglementeaza un numar maxim de prelungiri insa dupa expirarea termenului initial, contractul individual de munca incheiat pe durata determinata va putea fi prelungit pentru perioada realizarii proiectului, programului sau lucrarii pentru care a fost angajat

sursa manager.ro

AM TRECUT CU BINE DE CONTROLUL ITM!!!

am contracte care au suferit mai multe prelungiri in interiorul aceleiasi perioade (36 luni)
as mai putea sa le prelungesc prin act aditional?!
este in regula ca am CIM initial si 3 prelungiri (in 36 luni) ...nu m-am abatut!

Unde nu fac diferenta?! (intre prelungiri si incheieri contracte succesive)

Va multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
Herra_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 6 Decembrie 2013
Cand faceti o prelungire a duratei CIM, e vorba despre acelasi CIM. Primul CIm poate avea o durata de maxim 36 de luni (initial+prelungiri, sau doar initial). La sfarsitul celor 36 de luni, CIM inceteaza, ne mai putand fi prelungit.
Daca in termen de maxim 3 de luni doriti incheierea unui nou CIM pe durata determ cu acelasi angajat, e vorba de o angajare succesiva, iar CIM va avea o durata determ de maxim 12 luni.
Daca incheiati un CIM pe durata determ, cu acelasi angajat, dupa 3 luni, atunci nu mai e vorba de contracte succesive si puteti sa-l incheiati din nou pe o perioada de 36 de luni.
Codul muncii nu mai vorbeste de 3 prelungiri de CIM, ci de 3 contracte, care pot fi incheiate succesiv. Practic la fiecare nou CIM incheiat trebuie indeplinita toata procedura angajarii.
Inauntrul termenului de 36 de luni , c.i.m. pe durata determinata poate fi prelungit fara a exista o limitare a numarului de prelungiri.
Florin, Freeelis,Inseamna ca nu am gresit.Pana aici.Va multumesc.
Ramane intrebarea:
Pot sa PRELUNGESC in afara perioadei de 36 luini?!
multumesc mult!
Nu se mai poate prelungi durata, decat daca se modifica din determinata in nedeterminata.

Ma incadrez. Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Cim pe durata determinata aijin aijin Buna ziua. As dori sa stiu care sunt sanctiunile in cazul in care un contract pe durata determinata este prelungit de mai mult de 3 ori?( cate 3 luni) (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Prelungire contract perioada determinata Ank27 Ank27 Buna ziua!Imi puteti confirma ca, contractul de munca incheiat pe durata determinata se poate prelungi de \"n\" ori in decurs de 36 luni, dar durata unei ... (vezi toată discuția)