avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere dupa ccc in timpul stimulentului de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere dupa ccc in timpul stimulentului de insertie

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu o parere in situatia de mai jos.
Sotia este CCC planuieste sa se intoarca dupa un an pt a primi stimulentul de insertie.
Cat timp este obligat angajatorul sa nu intrerupa relatiile contractuale cu ea?
Legislatia spune ca "este interzis sa o concedieze cat timp este in plata stimulentului", adica pana face copilul 2ani, sau este valabila petioafa de 6 luni.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 23 Iunie 2013
1. Nu poate fi concediata pe perioada cat primeste stimulentul de insertie decat daca unitatea este in reorganizare judiciara sau faliment.

2. In momentul in care primeste decizia de la AJPIS ca vi s-a aprobat stimulentul de insertie face o copie dupa ea si o comunica angajatorului (in scris, cu numar de inregistrare) pentru a lua la cunostinta ca este in plata stimulentului de insertie.
art.25 din OUG nr.111/2010:
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în
cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare stimulent de insertie,cat nu poate fi concediata? iulian.i iulian.i Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie.dupa incetarea platii stimulentului de inserti(copilil implineste 2ani), cat timp nu poate fi concediat ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie(500 ron) popescueugen popescueugen O persoana care primeste suplimentul de insertie(500 ron) poate fi concediata pe perioada celor 2 ani cat primeste acel supliment, ajutor pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concedierea mamelor ce revin la munca luizarusu luizarusu Buna seara!Vin si eu si ridic urmatoarea problema.Am optat pentru concediu de crestere a copilului de pana la 1 an si pe data de 17 august m-am intors la ... (vezi toată discuția)