avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie UK livrare Mexic
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie UK livrare Mexic

buna ziua,


am urmatoarea situatie. firma din Romania, cu cod valid de TVA, achizitoneaza bunuri de la o firma din UK (cu cod valid de TVA) dar dispune livrarea marfurilor in Mexic. intrebarea mea este cum consider eu (firma din RO) aceasta achizitie: achizitie intracomunitata sau scutita? trebuie sa obtin documente justificative de la livrarea marfii in Mexc (documente de export, documente de livrare)?
Cel mai recent răspuns: Horatiu Hagiu Consultant Fiscal , Consultant fiscal 15:53, 27 Iunie 2013
daca marfa nu ramane in Romania (nu se descarca) si e doar in tranzit atunci parerea mea ca e scutita, dar va trebui sa docm export si livrare.
Din intrebarea dvs. nu se intelege cine a intocmit documentele vamale de export. (Ar trebui firma din RO, fie direct, fie printr-o societate specializata din UK). In acest caz achizitia dumneavoastra nu este nici AIC, nici scutita, ci neimpozabila in Romania. Nici compania din Ro nici cea din UK nu au obligatii declarative 390, insa pe factura primita de dvs trebuie specificat "Directiva 112 / CE A CONSILIULUI din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata (publicata in JO L 347, 11.12.2006, p. 1), la art. 146 intitulat "Scutiri la exporturi" alin. (1) litera b)"
Va recomand sa studiati Art. 132 CF si fiti atent la justificarea exportului (DVE, dovada transportului, documentul asigurarii, contractul cu beneficiarul din Mexic, precum si prin alte documente considerate necesare, in conformitate cu OMFP 2222 / 2006 modificat)
De asemenea, furnizorul dvs din UK ramine obligat fata de autoritatile din tara sa de a depune toate diligentele pentru a justifica faptul ca bunurile au parasit teritoriul cu destinatia non UE.
documentele de export din UK in Mexic sunt intocmite de catre furnizor. noi (firma din Romania) nu ne ocupam de transport deloc si nici o alta firma in numele nostru. in acest caz cum ar trebui incadrata operatiunea?
Pe documentul de export la numele expeditorului ar trebui sa fie trecuta societatea din RO. In caz contrar, dumneavoastra nu aveti nici o dovada ca ati facut un export, ci doar o achizitie pe teritorul UK

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este livrare intracomunitare de marfuri? faniioan faniioan Intrebarea nr. 1 O societate din Romania importa marfuri din China. Marfurile importate sunt transportate direct in Olanda. Importul in face o firma din ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva, client din italia MT1975 MT1975 Sunt administrator al unei societati care de curand exporta marfa in Italia. Societatea este inregistrata in R.O.I., clientul comunica cod valid de tva. Pot ... (vezi toată discuția)
Tva servicii accesorii transp. naval international hemilio hemilio Un prestator roman de servicii de natura incarcarii produselor finite pe o nava in vederea efectuarii transportului international, mi-a facturat serviciile ... (vezi toată discuția)