Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii și limitele rezonabilității în deciziile ANAF referitoare la reîncadrarea unor cheltuieli. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj la notar

Buna ziua Am mers cu sotul meu la notar pt un divort amiabil Am depus actele si ne-a dat un termen de 30 zile Spuneti-mi va rog cum se procedeaza pt a face si partajul Trebuie facut neaparat in perioada celor 30 zile sau se poate face si dupa Taxa este diferita daca se face dupa cele 30 zile Si va rog sa ma sfatuiti daca trebuie facut un inventar al bunurilor din casa Am convenit sa-mi ramana casa cu toate bunurile in contul unei sume de bani Casa a fost cumparata de mine inainte de casatorie si tot inainte de casatorie i-am cedat 1|2 din casa cu act de vanzare -cumparare El lucrand in domeniul juridic stia ca orice act intre soti este nul de aceea m-a determinat sa facem vanzarea inainte de casatorie Dupa 5 ani de casatorie inevitabilul s-a produs : divortul Sa pot ramane in casa trebuie sa-i dau o jumatate din bani Sa nu faca NIMENI CEEA CE AM FACUT EU Va multumesc pentru raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ca ar mai conta, dar chiar si daca nu lucrati in domeniu sau nu aveti studii juridice.. tot stiati ca-l improprietariti pe concubin la vremea aia cu o cota din casa dvs.
Partaj veti face dupa divort, taxele nu difera.
Faceti inventar cu doi martori care nu sunt din familie si nici in relatie de dusmanie cu sotul, faceti poze.. nu de alta, dar se prea poate ca din bunuri sa mai dispara pana la partaj.
In actul de partaj, puteti stipula si ca bunurile ce mobileaza si utileaza casa raman in proprietatea dvs, nu mai sunt bunuri de impartit si nici pretentii unul de la celalalt cu privire la bunuri.


Stiam ca il improprietaresc cu jumatate din imobil dar nu stiam de ce insista atat de mult sa facem asta inainte de casatorie :( Multumesc pentru raspuns
Si daca incheiati actul dupa casatorie care era diferenta? Domnul nu v-a inselat cu nimic, era normal sa incheie actul asa incat sa produca efecte. E ca si cum ati fi suparata ca l-ati incheiat la notar...
Pe de alta parte se pune problema daca v-a platit suma de bani... :D
Casatoriti fiind cum credeti ca mi-a dat bani ????????? Pai tocmai asta e marea mea suparare !!!!!!!!!!!!!!!!
Nu erati casatoriti..ati incheiat un contract de vanzare si ati semnat ca ati incasat si pretul. Supararea e ca ati admis sa faceti asta desi stiati ca n-o sa incasati bani.

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)
Divort - rec. avans credit + partaj rate alexa_13 alexa_13 Pb. este urmatoarea - casatorita fiind, am dat un avans pt. un apartament (20% = aprox. 13 mii de euro) cumparat prin credit imobiliar de un prieten al ... (vezi toată discuția)
Cum pot sesiza judecatoria despre un fals facut de primarie wiley_boss88 wiley_boss88 Sotul meu ,desi aveam actele de casatorie din anul 1988 in anul 2004 parinti lui au hotarat sa-i treaca casa batraneasca lui, la notar si primarie a declarat ... (vezi toată discuția)