avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj la notar

Buna ziua Am mers cu sotul meu la notar pt un divort amiabil Am depus actele si ne-a dat un termen de 30 zile Spuneti-mi va rog cum se procedeaza pt a face si partajul Trebuie facut neaparat in perioada celor 30 zile sau se poate face si dupa Taxa este diferita daca se face dupa cele 30 zile Si va rog sa ma sfatuiti daca trebuie facut un inventar al bunurilor din casa Am convenit sa-mi ramana casa cu toate bunurile in contul unei sume de bani Casa a fost cumparata de mine inainte de casatorie si tot inainte de casatorie i-am cedat 1|2 din casa cu act de vanzare -cumparare El lucrand in domeniul juridic stia ca orice act intre soti este nul de aceea m-a determinat sa facem vanzarea inainte de casatorie Dupa 5 ani de casatorie inevitabilul s-a produs : divortul Sa pot ramane in casa trebuie sa-i dau o jumatate din bani Sa nu faca NIMENI CEEA CE AM FACUT EU Va multumesc pentru raspuns
Inteleg ca nici n-a cumparat casa inca, cred ca daac i-a dat prin cap sa va faca sa-i " vindeti " inainte de casatorie, n-o sa aveti succes sa-i luati o parte din casa.
La notar va prezentati daca vreti sa divortati, daca nu, nu.

cam cat tp dureaza un divort la tribunal aprox fara minori si daca eu nu ma prezint deloc
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
mimika85, utilizator
Daca nu va prezentati atunci reclamantul va trebui sa faca dovada imposibilitatii continuarii casatoriei cu martori si asta presupune 2-3 termene, adica undeva la 6 luni (pt ca dureaza pana se acorda primul termen).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)
Divort - rec. avans credit + partaj rate alexa_13 alexa_13 Pb. este urmatoarea - casatorita fiind, am dat un avans pt. un apartament (20% = aprox. 13 mii de euro) cumparat prin credit imobiliar de un prieten al ... (vezi toată discuția)
Cum pot sesiza judecatoria despre un fals facut de primarie wiley_boss88 wiley_boss88 Sotul meu ,desi aveam actele de casatorie din anul 1988 in anul 2004 parinti lui au hotarat sa-i treaca casa batraneasca lui, la notar si primarie a declarat ... (vezi toată discuția)