Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu ce sa fac. Sunt salariata, am 52 de ani. Exista vreo posibilitate sa ies in pensie anticipata ( nu de boala ) avand 27 de ani in campul muncii. Acum un an am fost operata de cancer, sunt inca in concediu medical si mi s-a eliberat certificat de incadrere in grad de handicap - mediu, cu o valabilitate de 6 luni. Vreau sa mai mentionez ca starea mea de sanatate in momentul de fata este satisfacatoare, insa ma nelinisteste reintoarcerea la locul de munca din cauza stresului, a programului si a persoanelor care in necunostinta de cauza nu pot face diferenta dintre un om sanatos si unul care a trecut prin experienta acestei boli. Intorcandu-ma la serviciu as avea de suferit deoarece cursul tratamentului s-ar modifica, alimentatia si programul de odihna de asemenea. Poate pare banal, insa aceste lucruri sunt in momentul de fata, vitale pentru mine. Astept raspunsul dvs. Mii de multumiri.
Nu ati precizat luna si anul nasterii pentru ca sa primiti un raspuns exact. Oricum, o femeie nascuta in 1961 poate iesi la pensie anticipata doar daca a realizat stagiul complet prevazut de lege, intre 31 si 33 de ani, in functie de luna nasterii.
Din pacate, nu aveti alta solutie decat sa obtineti o pensie de invaliditate. Multa sanatate!
Pensie anticipata
sebesului
buna seara,
am 55,5 ani si o vechime de 33 de ani din care 10 in grupa a doua si as dori sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat si la ce varsta la limita ... (vezi toată discuția)