avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

Buna seara. Impreuna cu mai multi locatari, am depus o plangere penala la Parchet impotriva conducerii asociatiei de proprietari pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Plangerea a fost depusa in 16 mai 2013 insa pana acum nu au aparut citatii. Este normal sa dureze atat de mult debutul cercetarii penale?
Cel mai recent răspuns: sarah1985 , utilizator 20:38, 20 Iunie 2013
Nu au un termen in care sa solutioneze un dosar penal, poate dura oricat din pacate.
Mergeti la Parchetul la care ati depus plangerea si interesati-va de stadiul dosarului.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
Francisc Gerber, Avocat
Este normal mai ales ca daca plangerea a fost inaintata la Parchet lucrarea se directioneaza catre sectia de politie, dosarul avand initial numarul de inregistrare de la Parchet. Procurorul supravegheaza cercetarile efectuate de politie iar dupa finalizarea cercetarilor politia intocmeste un referat cu o anumita propunere pe care procurorul de caz o infirma sau o confirma. De regula un dosar penal poate dura 1 an sau chiar mai mult timp in functie de complexitatea acestuia.
Inteleg. Imi era doar teama de eventuale interventii, musamalizari...intrucat una dintre faptuitoarea este membra intr-un partid politic de al carui sprijin se lauda ca se bucura neconditionat. Am sesizat abuzuri gen contracte de munca fara baza legala, salarii stabilite fara aprobarea Adunarii Generale, majorari salariale, acordare de prime idem fara consultarea proprietarilor, atribuire arbitrara de locuri de parcare neamenajate si nenumerotate peste atributiile Serviciului Parcari si cu incalcarea unei HCL (pt folos propriu - 4 masini pt presedintele asociatiei), cenzurarea drepturilor conferite de Legea 230/2007 - acela de a completa ordinea de zi in cadrul unei Adunari Generale (am vrut sa votam schimbarea presedintelui invocand baza legala de completare a ordinii de zi - art. 23 alin. 5, si am fost mintiti ca nu se poate). Am vazut in jurisprudenta sentinte penale cu gramada, e drept cu pedepse mici (6 luni-1 an) si cu suspendarea executarii. Credeti ca ar fi sanse sa ne dea NUP pt. lipsa pericolului social concret (asta in cazul in care intervine salvator ''partidul'' faptuitoarei) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare_plangere penala pentru vatamare nicoleta_85 nicoleta_85 O pers. a fost agresata fizic. Are certificat medical precum ca are nevoie de 40-50 de zile de ingrijri medicale. La acel moment a facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Mersul unei plangeri penale OKSANA83 OKSANA83 Buna seara, am si eu cateva intrebari pentru dvs, daca ma puteti ajuta, va rog. In cazul unei plangeri penale pentru furt depusa la politie, inainte de a ... (vezi toată discuția)
Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)