avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA rovineta ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA rovineta ?

Buna ziua,
dupa cum bine se stie incepand cu 14 martie pe toate bonurile fiscale apare CUI-ul societatii. Intrebarea mea este, la bonurile de rovineta de deduce TVA-ul daca are bonul CUI-ul inscris? pana la data de 14 martie nu l-am dedus.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 02:51, 23 Iunie 2013
In primul rand, dupa cum bine se stie, NU pe toate bonurile fiscale apare CUI-ul societatii. Din contra, in acest moment cca 2% dintre agentii comerciali din Romania detinatori de case de marcat au actualizat aceata optiune.
In al doilea rand, inregistrarea CUI-ului pe un bon fiscal da posibilitatea cumparatorului de a deduce TVA inscris pe acesta...in conditiile legii fiscale. In consecinta fie veti avea drept de deducere fie 100%l (folositi auto exclusiv in activitatea economica sau va incadrati la exceptii) fie 50% fie ...deloc.
Orice bon fiscal in limita a 100 euro la cursul B.N.R. de la data emiterii acestuia care are inscris de casa de marcat (nu scris de mana) C.U.I. al beneficiarului, este asimilat facturii simplificate si este document justificativ in contabilitate pentru deducerea T.V.A. conform Codului fiscal (0%, 50% sau 100%)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie cf pe bon daca nu sunt platitor tva? Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Am un SRL neinregistrat ca platitor de TVA si doresc sa stiu daca sunt obligat sa inregistrez in contabilitate doar BF care au CF mentionat (ex. ... (vezi toată discuția)
Deducere tva benzina simoponea simoponea Buna ziua! Pe firma am doua autoturisme unul care merg zi de zi si deduc 100% benzina si toate cheltuielile , ptr ca sunt administrator si il folosesc numai ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal pentru decontare cheltuieli protocol emy09 emy09 Buna ziua, in cadrul cheltuielilor de protocol, pot aparea bonuri fiscale emise de unitati fast food KFC sau McDonald. Intrebare - acestea trebuie sa contina ... (vezi toată discuția)