avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dispozitie ridicare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dispozitie ridicare masina

Buna ziua,

In legatura cu dispunerea ridicarii unui autovehicul de catre reprezentanti ai politiei locale sector 6, as avea nevoie de un sfat in legatura cu contradictia care exista intre doua acte normative in legatura cu dispunerea ridicarii autovehiculelor:
- in OUG 195/2002 actualizata, alin (1) spune ca politia rutiera poate dispune ridicarea, urmand ca procedura sa fie stabilita prin regulament (iar regulamentul nu o stabileste)
- in legea 155/2010, art 7 alin (h) prevede ca polita locala poate dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar.

Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca aceasta neconcordanta ar putea fi folosita pentru a contesta o dispozitie de ridicare emisa de polita locala sector 6.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 19:32, 22 Septembrie 2013
Aici nu exista neconcordanta, atat Politia rutiera cat si Politia locala au dreptul sa dispuna stationarea autovehiculelor stationate neregulamentar. E adevarat ca in HG 1391/2006 nu se prevede procedura de ridicare, transport si depozitare dar asta-i alta poveste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare auto, amenda, puncte penalizare Blackmoon Blackmoon Buna seara, Am urmatoarea problema:mi s a ridicat autoturismul pe motiv ca nu am asigurat cel putin 1 m pentru circulatia pietonilor...bun, am platit sa mi ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Nota de constatare pentru dispozitie ridicare auto adinasmn adinasmn Rog colegii care ma pot ajuta cu un sfat.. la data de 10.10.2009 mi s-a ridicat masina, parcata pe o strada de pe raza sect 1. la data de 12.10.2009, m-am ... (vezi toată discuția)