avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Gestiune PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Gestiune PFA

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Sunt un PFA neplatitor de TVA cu contabilitate in partida simpla. Domeniul de activitate este constructia componentelor electronice si comertul prin mijloace alternative. In trecut am cumparat pe factura anumite produse pe care le-am ars sau le-am folosit in interes personal. In gestiune aceste facturi le-am introdus in totalitate. Intrebarea mea ar fi ce fac acum cu aceste produse? Le las acolo? Sau exista vre-o modalitate prin care le pot scoate? Aceste produse nu mai exista fizic.
Se intocmeste un proces verbal de scoatere din functiune a mijloacelor fixe sau de declasare a unor bunuri materiale in care se consemneaza: denumirea; valoarea; gradul de uzura a obiectelor etc. Daca raman dupa deseuri care sunt valorificate acestea se inregistreaza ca venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Casare timbre! IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI buna ziua, imi poate spune cineva care sunt procedurile si legislatia pentru casarea unor timbre (fiscale si judiciare) din gestiune. acestea nu mai pot fi ... (vezi toată discuția)
Scoatere din folosinta mijloace fixe emanuela73 emanuela73 ma poate ajuta cineva cu documentatie privind regimul de scoatere din folosinta a mijloacelor fixe? regulile de casare obiecte de inventar?pentru mijloacele ... (vezi toată discuția)