avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cererile cu valoare redusa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cererile cu valoare redusa

Vreau sa modific temeiul juridic al unei actiuni de drept comun(actiune in pretentii), mai exact, am introdus o actiune in pretentii cu o valoare mica, sub 10.000 lei si vreau ca inainte de primul termen sa solicit aplicarea procedurii speciale, art. 1025 cpc.
Art. 1026, prevede posibilitatea modificarii, sunt curios daca voi ati facut asta si cum ati procedar sau cum ati proceda in aceasta situatie?!
Oare merge varianta la care ma gandesc eu?/??(Cerere precizatoare si anexat Formularul de cerere cu valoare redusa?)
Da, merge.

Dar, doar daca sunteti pana la primul termen de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererile cu valoare redusa art.1028 ncpc irina35 irina35 Este obligatorie prezentarea la instanta a formularului de cerere asa cum este dat de Ordinul 359/C/2013, adica cu chenar si cu toate liniile care sunt acolo, ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii ncc bellabianca52 bellabianca52 Buna ziua, Pentru formularea unei actiuni in pretentii (neplata facturi cf contract) pe ce dispoitii ale codului civil pot sa intemeiez actiunea? (vezi toată discuția)
Recuperare creanta leona777 leona777 buna ziua, sunt administrator la o firma, si as vrea sa stiu o chestier: daca am de recuperat niste bani de la o societate si vreau sa o chem in judecata pe ... (vezi toată discuția)