avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate sa ma dezmosteneasca mama?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate sa ma dezmosteneasca mama?

Buna ziua!
Stau impreuna cu fiul meu si mama in apartamentul parintilor,pentru care a fost facuta succesiunea dupa moartea tatalui meu,deci fratele si eu avem cate 3/16 iar mama 10/16 din apartament pe cartea funciara.Eu am grija de ea,o duc la doctor la analize,acum vrea sa ma dezmosteneasca,sa ma dea afara din casa si sa ma lase pe drumuri.
:((
1) Poate sa faca acest lucru legal?
Acum 3 ani am avut parte de o "iesire" a ei :nu ne-a lasat in casa o saptamana,am intrat cu politia,a batut in cuie geamurile,mi-a pus pe casa scarii cuptorul cu microunde,cred ca e senila ma scuipa si ma face tigan.
2)Cum pot s-o duc la un psihiatru ca fara voia ei n-am cum si nici medicul de familie zice ca n-are ce face.
:((
Rog sa ma ajutati,multumesc
Cand mai face cate ceva ,anuntati politia si faceti o plangere la politie .Sunati la spitalul de psihatrie si intrebati mai exact cand poate fi adusa la spital si in ce conditii.
In situatia dvs.as putea ajunge si eu,uitati ce se mai poate intimpla f. rau,caci m-am informat la avocat.Fiind considerata in toate mintile,solicita in instanta iesirea din indiviziune,pe motiv ca nu mai are trai cu dvs,scandaluri etc,aduce martori eventual.Refuzati sa plecati(caz in care va da o sulta,dar poate nu are bani ),atunci se scoate casa la licitatie,dinsa daca aveti apart.isi mai ia o gars.,dar dvs ma indoiesc ca din particica aia dobindita prin succesiune mai va cumparati imobil.Si uite asa,speram ca mama dvs.nu stie treaba asta,spre deosebire de a mea care e superdocumentata si a mai si trecut toti banii comuni doar pe numele ei inainte sa moara tata sa nu mostenesc de la tata ceva.Dovediti ca e dementa ca altfel nu va vad bine.
Stimat forumist,

Mama vs nu vă poate evacua din proprietatea în care locuiţi, având în vedere că deţineţi o cotă-parte din aceasta.

Ceea ce poate face, însă, este să iniţieze o acţiune de ieşire din indiviziune. Având în vedere că aceasta deţine cota majoritară, este foarte posibil ca, într-un viitor proces, mamei dvs să i se atribuie imobilul, dvs urmând să fiţi despăgubiţi pentru cota de 3/16 pe care o aveţi.

Dezmoştenirea nu înseamnă, deci, pierderea cotei de proprietate obţinută de dvs ca urmare a moştenirii de pe urma tatălui, deoarece, în urma ieşirii din indiviziune, puteţi primi o sultă, respectiv banii la care va fi evaluată cota de 3/16. Dacă vorbim, totuşi, despre dezmoştenire, strict pe viitor, mama dvs o va putea face indirect, vânzându-şi toate bunurile pe care le are unui terţ. Vorbim, însă, de averea ei, nu a dvs.

În concluzie, într-un limbaj nejuidic, sunteţi la mâna ei, nu invers. Din această cauză, vă sfătuiesc fie să vă împăcaţi cu ea, fie să începeţi chiar dvs demersurile pentru ieşirea din indiviziune, pentru a vă cumpăra o proprietate utilizând şi sulta pe care o veţi lua.

Cu stimă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Credeti ca omul are destui bani cu sulta aia sa mai puna inca nu stiu cit sa-si ia ce? Garsoniera?Are doi copii,parca,va dati seama ce-i poate face acel parinte?Il nenoroceste. 3 pe 16 e groaznic de putin,nu va dati seama?Doar nu se vinde o ditamai vila ca sa ii revina mult conform acelui 3 pe 16.Sunteti ruda,o puteti interna,ramine solutia cu dementa,daca iesiti din indiviziune v-ati ars.Ori purtati-va f.f.frumos si sperati ca ori innebuneste f.rau ori pleaca p lumea cealalta,acelasi lucru e la mine,asa ca ,credeti-ma ca m-am documentat bine.Fratele dvs.ce pozitie are? Nu cumva vrea sa vina el acolo la momentul oportun?
paai,tocmai asta incearca,e baiatul lu mama,si fac deja planul de bataie,comploteaza impotriva mea,n-am reusit sa aud toata comversatia de doua ore,dar asta vor,deci imi ramane sa vorbeasca cu mama un psihiatru care o poate diagnostica.

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare si cu toate astea am fost data afara din casa eles eles buna ziua, in urma cu 6 ani tatal meu a decedat, a urmat apoi succesiunea la care am luat parte impreuna cu mama si fratele meu pentru un ap.(in Bucuresti) cu ... (vezi toată discuția)