avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate sa ma dezmosteneasca mama?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate sa ma dezmosteneasca mama?

Buna ziua!
Stau impreuna cu fiul meu si mama in apartamentul parintilor,pentru care a fost facuta succesiunea dupa moartea tatalui meu,deci fratele si eu avem cate 3/16 iar mama 10/16 din apartament pe cartea funciara.Eu am grija de ea,o duc la doctor la analize,acum vrea sa ma dezmosteneasca,sa ma dea afara din casa si sa ma lase pe drumuri.
:((
1) Poate sa faca acest lucru legal?
Acum 3 ani am avut parte de o "iesire" a ei :nu ne-a lasat in casa o saptamana,am intrat cu politia,a batut in cuie geamurile,mi-a pus pe casa scarii cuptorul cu microunde,cred ca e senila ma scuipa si ma face tigan.
2)Cum pot s-o duc la un psihiatru ca fara voia ei n-am cum si nici medicul de familie zice ca n-are ce face.
:((
Rog sa ma ajutati,multumesc
Mama dumneavoastra poate sa isi vanda partea fratelui dumneavoastra cu clauza de intretinere .Se pare ca ei se inteleg si el nu e de acord cu expertiza medicala! Ar fi bine sa va intelegeti cu ea pt liniste in casa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
D-le Krug ...Nu mai debitati enormitati, daca nu cunoasteti codul civil sau daca nu intelegeti enuntul problemei supusa dezbaterii de catre solicitant....Parerile dvs. personale nu au legatyura cu legislatia , ci trebuiesc exprimate doar atunci cand cunoasteti rezolvarea unei cause din punct de vedere legal...Dvs. ati confundat mostenirea si ati amestecat-o cu donatia si alte institutii de drept civil....Cum sa fie dezmostenita o persoana, atata timp cat nu i se lasase o mostenire testamentara de catre un defunct? Mama persoanei are calitatea de vanzator al bunului sau propriu, deci nu este incidenta institutia mostenirii...Mai usor cu sfaturile neprofesioniste!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare si cu toate astea am fost data afara din casa eles eles buna ziua, in urma cu 6 ani tatal meu a decedat, a urmat apoi succesiunea la care am luat parte impreuna cu mama si fratele meu pentru un ap.(in Bucuresti) cu ... (vezi toată discuția)