avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate

Buna ziua! va rog sa imi spuneti unde ma pot adresa pentru a efectua un test de paternitate.De asemenea, va rog sa imi spuneti, daca se poate, care este costul acestui test.Sunt din Braila.
Cel mai recent răspuns: tusorin , utilizator 13:30, 30 Iunie 2013
Buna ziua,
La INML si costul este de aproximativ 3000 lei.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc!
Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri deoarece sunt la primul proces intr-o instanta din Romania.
Am 25 de ani sunt din Giurgiu iar in urma unei relatii din 2010 cu o fata a iesit un copil, la inceput nu am fost de acord cu pastrarea copilului insa nu m-am inteles cu fata(ea a tinut sa faca acest copil) iar la 9 luni copilul a aparut, timp de 9 luni nu ne-am mai vazut(ea a refuzat sa mai pastram legatura), dupa nastere am recunoscut copilul(cu toate ca ea avea o relatie cu un barbat de cativa ani cu care traia in aceeasi casa), ne-am imprietenit din nou, am inceput o noua relatie(dupa ce ea a renuntat la relatia ei mai veche), am incercat sa ne intelegem si sa ne crestem copilul insa a fost imposibil si ne-am despartit dupa aproape 2 ani, dupa aceasta perioada nu a mai vrut sa ma lase sa-mi vad copilul, nu a vrut nimic din partea mea, dupa care a inceput sa-mi ceara bani, i-am dat(sume modice/luna) dar intre timp am ramas fara servici(de 5-6 luni nu lucrez si nu ii dau decat aprox 100 ron/luna) iar acum a inaintat in instanta un proces de pensie alimentara prin care spune ca in urma unei relatii de iubire si dragoste a rezultat un copil pe care eu "nu vreau sa il cresc"....ceea ce nu este adevarat.Si inca ceva, eu nu sunt 100% ca este copilul meu, am ceva dubii in aceasta privinta.
Cum ma sfatuiti sa procedez?Ce sa spun in instanta in prima faza?
Cum pot sa demonstrez adevarul?
Multumesc anticipat.
Procedati in functie de scopul dv., eu nu am inteles ce doriti. La care adevar va referiti?
"nu vreau sa il cresc"....ceea ce nu este adevarat


dar cum e adevarat, asa?

nu am fost de acord cu pastrarea copilului insa nu m-am inteles cu fata(ea a tinut sa faca acest copil




Pana la urma ce doriti, sa-l cresteti ?

Puteti depune cerere reconventionala, contestati recunoasterea si daca se va dovedi ca nu e copilul dvs, nu veti plati nici pensie.
Dvs veti fi cel ce veti plati testul ADN


Alte discuții în legătură

Test de paternitate angelynaa angelynaa Buna ziua Am inteles ca testul de paternitate facut pana in varsta de un an a copilului se face gratuit. Daca este asa cum se procedeaza? Se depune cerere ... (vezi toată discuția)
Doresc custodia totala al copilului meu! anamariameszaros anamariameszaros Buna ziua , sunt o mamica de 28 de ani fetita mea are 7 ani ... tatal biologic al fetitei mele nu a vrut sa o recunoasca, asa fata mea a avut numele meu de ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)