avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunere pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunere pe rol

Mama mea a deschis o actiune in instanta prin care solicita anularea comisiei jud-a etene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.
In cererea de chemare in judecata a solicitat ca judecata sa se faca in lipsa cu mentiunea ca va depune la dosar inscrisurile necesare.
Pentru solutionarea cauzei instanta a cerut punct de vedere doar comisiei locale dar mama mea contesta o hatarare a comisiei locale insa de la aceasta instanta nu a cerut un punct de vedere si nu s-a depus intampinare de aceasta.
Dupa 4 termene instanta a dispus suspendarea in baza art 242 alin 1 cod pc.
A facut cerere de repunere pe rol si a mentinutodata cu aceasta solicitarea de judecata in lipsa . La primul termen instanta a dispus iar suspendarea.
Fac precizarea ca actiunea este scutita de taxa asa cum rezulta si din incheierea emisa de instanta.
Ce se mai poate face daca instanta va dispune o noua suspendare?
Unde ma pot adresa pentru ca argumentul din hotararile de suspendare suna dea dreptul jenant .... instanta constata ca partiele desi legal citate nu s-au prezentat si nici nu au cerut judecarea in lipsa.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: laky , utilizator 08:24, 28 Iunie 2013
Declarati recurs impotriva acestei incheieri de suspendare a judecarii cauzei.
Multumesc, dar a trecut ceva timp si nu imi ramane decat sa faca o cerere de repunere pe rol, dar daca o primi o noua suspendare voi face recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre suspendarea procesului. laky laky Buna ziua, Ma numesc Diaconu Costel si va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Mama mea a depus o actiune in instanta impotriva unei hotarari ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu cum sa fac recurs arhip_bogdan2002 arhip_bogdan2002 Buna ziua. As vrea sa stiu cum sa fac recurs. In prima instanta am cerut judecarea in lipsa unde am explicat ca eu sunt o persoana cu handicap, ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca judecata cauzei s-a suspendat pentru lipsa partilor? ContSters252477 ContSters252477 am primit o amenda in timp ce eu nu ma aflam in localitate,ajuns acasa fiind,mam trezit cu o copie dupa procesul verbal in cauza si am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)