avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata

Buna ziua.
In noiembrie 2007 sotul meu a incheiat un contract de credit (nevoi personale nenominalizate-refinantare) cu banca pe 10ani. Din noiembrie 2010 insa nu am mai putut plati ratele. Anul trecut cei de la firma de recuperare ne-au contactat pentru a ne informa ca avem o datorie de vreo 3000 lei si trebuie achitata toata odata, insa sotul meu le-a explicat ca nu avem de unde achita acea suma.
Zilele trecute a sosit la adresa din buletin a sotului o somatie de plata (fara a avea vreo stampila sau semnatura) precum ar avea de achitat suma de 5000lei si ca datorita dezinteresului de a conveni cu ei o intelegere de plata, dosarul este pregatit pentru a fi inaintat executorului judecatoresc.
Tin sa precizez ca sotul meu nu are nimic pe numele lui, creditul a fost luat in afara casatoriei noastre, iar in momentul de fata noi stam intr-o garnizoana militara el lucrand in acest domeniu.
Se poate ajunge in acest caz la poprirea salariului daca el nu a fost instiintat ca dosarul a fost cesionat catre firma de recuperare?
De asemenea as dori sa aflu in acest caz cand ar trebui sa se prescrie datoria.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:28, 28 Iunie 2013
Executarea prin poprire se poate face chiar daca cesionarea creditului nu a fost notificata debitorului. Debitorul trebuie insa anuntat despre instituirea popririi.

Prescriptia este de 3 ani de la data declararii scadentei creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont salariu nicu2769 nicu2769 am un imprumut la ing bank, si am primit poprire pe cont, pot face refinatare la alta banca pentru a achita imprumutul de la ing fara a achita poprirea. (vezi toată discuția)
Poprire salariu pt credit neplatit biancaclaudia biancaclaudia Buna seara. In 2008 s-a contrctat un credit in franci iar din motive financiare nu s-a mai platit rate din 2010 iar acum fratele meu titular de contract s-a ... (vezi toată discuția)
Restante banci andrrea andrrea Buna seara, imi cer scuze pentru deranj, am o problema si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008 am contractat un imprumut la o banca, in ... (vezi toată discuția)