avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj - taxa de timbru si altele
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj - taxa de timbru si altele

In comunicarea adresa trimisa de judecatorie mi se cere, ca in termen de 10 zile sa precizez valoarea impozabila masei partajabile si sa timbrez cu 3% (cf. legislatiei in vigoare). INTREBARI:
1. Este obligatoriu ca acum, chiar de la inceput sa comunic aceasta valoare si sa o timbrez, sau comunic o valoare mai mica si solicit expertiza valorica - in special pentru bunurile imobile - si completez ulterior taxa de timbru pentru valoarea stabilita de expertul judiciar?
2. Aceste solicitari ale Completului de judecata se pot prin posta si daca da, atunci care data postala este valabila pentru incadrarea in termenul de 10 zile de la primirea Comunicarii adresa?
3. Pentru bunurile imobile (casa, teren) ce documente trebuie sa solicit de la Primarie?

Multumesc !

Cel mai recent răspuns: nramona , utilizator 11:34, 8 August 2013
1) da, este obligatoriu sa comunicati valoarea si sa efectuati timbrajul;
2) da, trimiteti si prin posta; se ia in calcul data la care trimiteti plicul, adica stampila postei de pe plic;
3)certificatul de impunere din care rezulta valoare impozabila a bunurilor respective
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Buna ziua,
1. Da e obligatoriu. Nu puneti alta valoare sau sa timbrati mai putin pentru ca riscati sa se considere cererea ca netimbrata si sa pierdeti si banii dati.
2. data pentru dumneavoastra e cea a primirii, pentru trimitere prin scrisoare cea a expedierii.
3. Veti cere valoarea de impunere pentru bunurile imobile din masa partajabila in vederea timbrararii. Se stie ce sa va dea.
Se completeaza o cerere si se plateste o taxa de cativa lei.
ATENTIE! In functie de veniturile familiei dumneavoastra si de prevederile legale, puteti solicita si un ajutor public judiciar.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Daca cererea se anuleaza ca netimbrata se poate face ulterior o noua cerere?
da se poate formula ulterior o noua actiune in cazul in care aceasta nu este timbrata sau nu va conformati dispozitiilor instantei.
Multumesc frumos de raspuns. chiar aveam emotii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare ContSters72755 ContSters72755 as dori un punct de vedere in legatura cu o situatie. Acum cativa ani, o persoana a facut un imprumut in bani, prin care acesta persoana consfintea sa fie ... (vezi toată discuția)
Partaj Marius Negut Marius Negut In speta se face partajul intre reclamant si parat,asupra unei constructii formata din 4 camere si un hol.In proces intervine un copil al celor doi care ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters79003 ContSters79003 Buna ziua am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta... daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de ... (vezi toată discuția)