avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Sunt divortata de 11 ani si am in grija cei 2 copii; acum unul are 22 de ani, altul 25.
Din oct 2011 nu am mai primit pensie alimentara, fostul meu sot neavand servici. In luna mai 2013 s-a angajat, dupa 2 saptamani si-a schimbat serviciul, acum fiind angajat. In perioada in care nu am primit pensie alimentara, fiul mei (22 ani) a fost student, fiinca mea masteranda.
Precizez ca fiica mea a urmat cursurile de master cu plata.
Am avut toata intelegerea pe perioada in care nu a lucrat, in ideea ca dupa reluarea serviciului copiii vor primi ceea ce li se cuvine. Intre timp fiica mea a implinit 25 de ani (29 iunie 2013) si a terminat masterul, fiul meu este in continuare student. Am vrut sa evit deschiderea uni proces, dar ma vad nevoita sa iau in calcul acesta varianta.
Astfel, va rog sa ma sfatuiti cum pot proceda:
1. cine trebuie sa sa deschida procesul - eu sau copiii?
2. pot cere achitarea datoriilor restante (20 de luni in care nu a respectat decizia tribunalului - 33% din salar). Daca da, pot cere aceste drepturi retroactive si pentru fiica mea, care are deja 25 de ani si nu mai este inscrisa intro forma d einvatamant?
3. este adevarat ca in cazul neindeplinirii acestor obligatii, inclusiv pe perioada in care nu a lucrat, fostul meu sot poate fi pasibil de inchisoare? - am citit ceva de acest gen. Interesul meu e sa lucreze si sa aiba salar, nu as vrea sa ajung la astfel de situatie., dar nu avem o relatie care sa permita discutarea acestor probleme, fara a isca certuri.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil major. fiul meu are 24 de ani si este in anul 2 de master, urmand a ... VilyBT VilyBT Fiul meu are 24 de ani si este in anul 2 de master, urmand a termina peste 5 luni. Dupa divort i-am platit 25% din venituri, pensie alimentara timp de 19 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil major dana64 dana64 Tatal fiicei mele, studenta in ultimul an, a intentat actiune pentru sistarea pensiei de intretinere pe motiv ca aceasta(21 ani) va termina facultatea la 1 ... (vezi toată discuția)
Procent pensie alimentara danabi danabi Buna ziua, In urma divortului, fostul sot platea pensie alimentara cate 16,5% pentru cei doi copii.Fiica mea s-a angajat de cateva luni.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)