avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara copil major. Fiul meu are 24 de ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara copil major. Fiul meu are 24 de ani si este in anul 2 de master, urmand a ...

Fiul meu are 24 de ani si este in anul 2 de master, urmand a termina peste 5 luni. Dupa divort i-am platit 25% din venituri, pensie alimentara timp de 19 ani de zile conform hotararii judecatoresti. De curand am aflat ca este angajat la o firma cu contract de munca si incaseaza un salariu destul de mare. Fiind influentat negativ de fosta sotie nu tinem si nu avem legaturi prea stranse cu exceptia obligatiei mele de a-i plati lunar pensia alimentara. In timpul unei discutii mi-a spus ca ar vrea sa mai faca un master si sa-i achit in continuare pensie alimentara 25% din venituri. Sunt interesat sa stiu daca pot sa sistez din oficiu plata pensiei in favoarea fiului si sa deschid actiune in instanta sau trebuie sa achit in continuare pana la o hotarare definitiva pensia si apoi sa solicit restituirea sumelor incasate pe nedrept? Precizez ca el inca nu stie ce am aflat eu si probabil va fi surprins cand va afla.

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Tatal plateste pensie alimetntara majorului care isis continua studiile. Majorul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara calinsas calinsas Sunt divortat si recasatorit. Din prima casatorie a rezultat un copil caruia i-am pplatit pensie alimentara pana la finalizarea liceului (19 ani). Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)