avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Invinuit de inselaciune in dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Invinuit de inselaciune in dosar penal

buna ziua,
am primit o citatie de invinuita privind dosar penal pentru faptul ca un client a facut o reclamatie de inselaciune la politie.
clientul sustine ca a achitat 2000 ron pe o tableta si ca este o recplica a brandului respectiv.
eu de buna credinta am trimis tableta corespunzatoare comenzii respective insa pana a ajuns la proprietar au existat mai multi factori externi.
1. coletul a fost trimis prin curierat rapid dar nu s-a intocmit o fisa a produsului cum a fi trebuit in mod normal. produsul trebuia verificat impreuna cu curierul si notate seria, descrierea produsului si semnata de mine pe proprie raspundere ca este produsul respectiv. aceasta fisa n-a fost intocmita, pentru ca acel curier nu mi-a cerut acest lucru.
2. coletul n-a fost ridicat de clientul respectiv. a fost ridicat si semnat de un prieten de-al lui.
in ambele cazuri.. atat curierul cat si prietenul lui ar fi putut umbla la colet si inlocuit eventual cu un alt produs.
de asemenea este cuvantul clientului impotriva cuvantului meu. numai ca eu nu am acte pentru acel produs vandut pentru ca l-am cumparat din targ. l-am vazut, mi-a fost probat si l-am livrat.
in alta ordine de idei, pe site-ul unde am postat anuntul nu era specificat daca produsul este original sau nu. nu era specificat ca accept vreun retur. era doar vand tableta 2000 ron cu 16gb memorie sau cat era.. aceasta vanzare a avut loc cu vreo 8 luni in urma.
intrebarile mele ar fi:
A. cum s-ar solutia acest caz din experientele dvs?
B. daca nu ma prezint la prima citatie, care este amenda pe care o pot lua sau ce masuri se iau in acest caz? (ca sa ajung acolo am nevoie de 2 zile libere de la munca + bani de drum si cazare)
C. daca as incerca sa-i inapoiez banii clientului, poate retrage plangerea sau procesul va merge incontinuare indiferent de situatie? (prefer sa-i dau banii si sa ma scuteasca de timp pierdut, invoiri de la munca, drum, etc)

astept cu interes raspunsul dvs.
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
bia99, utilizator
Dupa parerea mea cauza isi are sediul material intr-o actiune civila "pretentii"; Inselaciune nu poate fi, ca eu am vandut un produs, ce afost trimis prin curierat rapid, Nu pot sa fiu acuzat dupa 8 luni. Poate partea "vatamata" in perioada de 8 luni a schimbat tableta cu una contrafacuta.OK? Mergeti la politie pentru a va apara, ca altfel va poate invinui pe nedrept. Cu returnatul banilor deasemeni nu este o solutie, va poate incrimina de inselaciune. Ati facut vanzarea unui obiect si atata tot. Clientul timp de 30 de zile trebuia sa va notifice asupra calitatii produsului livrat. Succes.
Daca produsul era replica trebuia sa specificati clar acest lucru, pretul de altfel te induce in eroare fiind probabil apropiat cu cel al originalului, este posibil ca organele de cercetare penala sa verifice daca in mod curent aveti aceste indeletniciri sau a fost un caz izolat si v-ati aflat si dvs in eroare asupra calitatii produsului. Va recomand sa va prezentati, este posibil sa fiti adusa si cu mandat de aducere in situatia in care nu dati curs invitatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face in acest caz? - inselatorie online bia99 bia99 buna ziua, am achizitionat de pe un site online o tableta in valoare de 1500 ron, insa am primit o replica. ce as putea face in acest caz ? am sa incerc sa ... (vezi toată discuția)
Blocare bani ramburs la cargus-urgent curier marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a trimis un produs prin Cargus-Urgent Curier cu plata ramburs. Dupa ce a ajuns coletul la destinatar a platit contravaloarea ramburs. ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, ... Adata85 Adata85 Buna ziua. Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, s-a trimis prin Fan Curier cu deschidere la domiciliu. Persoana a preluat coletul, iar dupa ... (vezi toată discuția)