avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... POLITIA confunda si retine in strada un tanar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

POLITIA confunda si retine in strada un tanar

Iesind singur din apartament din bloc, copilul (major, 19 ani) indreptandu-se catre statia de autobuz din apropiere a fost acostat de doi politisti, legitimat, i s-au notat datele intr-un carnet apoi a fost informat ca a avut loc o altercatie in zona si seamana cu agresorul respectiv. Avand B.I. retinut, a fost urcat intr-o masina de politie aflata in trafic, cu al treilea politist la volan, motivandu-se ca este necesara o confruntare la sediul Politiei. Dupa cateva minute de mers, un pieton a oprit masina politiei si a indicat politistilor pe adevaratul agresor aflat pe trotuarul de vizavi. In acel moment cei doi politisti i-au restituit B.I. si i-au spus ca "acum va dam drumul imediat" dupa care l-au coborat din masina iar ei au alergat dupa presupusul agresor.....
Astept parerile Dvs. competente despre:
1 - procedura politistilor ca legalitate, oportunitate etc.
2 - cum trebuia sa procedeze copilul major in acest caz care eventual ar fi putut sa continue daca nu era oprita masina politiei de catre acel trecator.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
tibors, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:56, 8 Iulie 2013
Politistii au avut dreptate. Ei au procedat corect,deoarece dupa semnalmente copilul major fiind si in preajma era considerat ca fiind faptuitorul.
Politia avea dreptul sa faca cercetari,pana se dovedea vinovatia sau nevinovatia.

Pana la urma s-a dovedit a fi nevinovat.
Da, nu se poate reprosa incorectitudinea modului in care au procedat insa daca se produce un prejudiciu acesta trebuie platit.
Statul ar putea fi vinovat in caz de proces chiar daca politistii ar fi nevinovati.
Si cei care sunt arestati din eroare au dreptul la despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presupus incident rutier pentru care sant acuzat dar nu stiu nimic cristianv23 cristianv23 Buna ziua, ieri seara intorcandu-ma acasa am gasit in fata porti mai multi politisti care ma acuzau de un accident cu un motociclist de care eu nu stiu nimic. ... (vezi toată discuția)
Permis auto reþinut fãrã motiv real, plângere contravenþionalã ! gigelas gigelas Buna ziua, Soferul X a fost oprit de un politist si i-a fost retinut permisul,motivandu-se ca nu ar fi acordat prioritate la trecerea de pietoni,ca ar fi fost ... (vezi toată discuția)
Mandat de retinere romaduck romaduck Am fost victima unei agresiuni.Am fost oprit in strada de 4 tineri in fata unei discoteci.Acestia mi au lovit repetat masina.reusind sa parchez autoturismul am ... (vezi toată discuția)