avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu contract de inchiriere in vigoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu contract de inchiriere in vigoare

Buna ziua domnilor,vreau sa expun o situatie in care sint direct implicat si nu stiu cum trebuie actionat legal.
Am inchiriat un ap.ptr.mine si familie printr-o agentie pe perioada 01.08.2010-01.08.2015.Contractul este cu toate clauzele legale si cu o clauza prin care propietarii se obliga sa nu instraineze imobilul pe perioada contractului.
Azi am aflat ca propietarii vor marti(09.07.2013)sa vinda apartamentul.Care sint pasii legali prin care eu pot oprii aceasta vinzare,avind in vedere ca joi-04.07.2013 am platit 750 euro pentru trimestru III.
Va rog respectos sa-mi dati detalii care sa ma ajute,mai ales ca in septembrie am si nunta cu fata,iar starea mea si a familiei este foarte depreciata dupa aceasta veste.
Puteti sa-mi scrieti si pe email: orasteanu_alexandru@yahoo.com,daca considerati ca nu va rapeste foarte mult timp subiectul meu.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 18:54, 26 Iulie 2013
Stiti cumva daca contractul a fost notat in cartea funciara?

Notarea in cartea funciara a contractelor de inchiriere mai mari de 3 ani este obligatorie pentru opozabilitatea contractului fata de terti. De exemplu, daca proprietarul vinde apartamentul - in conditiile in care contractul de inchiriere apare in cartea funciara, cumparatorul este obligat sa il respecte.



Daca contractul de inchiriere este notat in cartea funciara, notarul nu va putea perfecta vanzarea, intrucat extrasul de carte funciara va figura cu sarcini.
@nechita....de cand treaba asta?!
Notarea unui contract de inchiriere sau comodat in CF nu inseamna ca imobilul nu poate fi vandut!
Cumparatorul are obligatia de a prelua acele contracte de inchiriere si a le Duce la termen sau dupa cumparare sa notifice chiriasi pentru a rezilia contractul.
Daca in contractul de inchiriere este trecuta si o clauza de preferinta a chiriasilor la vanzarea imobilului, atunci acestia trebuie notificati pentru a si exercita dreptul de preemptiune.
Intr-adevar imobilul poate fi vandut chiar daca este notat in cartea funciara, numai ca noul cumparator va trebui sa respecte inchirierea notata anterior.

Daca contractul nu este notat in cartea funciara, aveti numai posibilitatea de a cere daune-interese pentru nerespectarea contractului de catre proprietar.
Chiar si daca prin notarea in cartea funciara este stipulata si interzicerea de a vinde imobilul pe perioada cat este inchiriat?! din cate am inteles, domnul are prevazut in contract faptul ca proprietarii se obliga sa nu vanda imobilul pe perioada cat acesta se afla inchiriat.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament inchiriat SAUNDU SAUNDU Buna ziua,am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere vizat la adm.financiara si valabil pina in 2015 iar propietara doreste sa-l vinda.Ieri a ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Prima casa Robert26ro Robert26ro \"notarea in cartea funciara a interdictiei de vanzare a acesteia pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini.\" Am cautat sa gasesc ... (vezi toată discuția)