avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa

"notarea in cartea funciara a interdictiei de vanzare a acesteia pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini."
Am cautat sa gasesc care sunt aceste sarcini care nu pot greva dreptul de proprietate asupra imobilului achizitionat prin programul "Prima casa" dar nu am gasit nimic. Am gasit doar dezmembraminte ale dreptului de propietate.
Care sunt aceste "sarcini"? Inchirierea este una din ele. Urmeaza sa cumpar o locuinta prin acest program dar din motive personale nu ma voi muta in ea in urmatorii 2 ani si as vrea sa o inchiriez. Am voie?
Contractul de inchiriere trebuie facut la notar si notat in CF?
In cazul in care ulterior am nevoie de un credit de nevoi personale si vreau sa folosesc contractul de inchiriere pentru a dovedi veniturile suplimentare din chirie acesta trebuie sa fie inregistrat la fisc? Care sunt pasii si actele necesare?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 19:52, 26 August 2009
Probabil interdictia se refera la grevarea cu sarcina ipotecii, intrucat vorbim despre un imobil. deci nu aveti voie sa il instrainati, sa il inchiriati ori sa il ipotecati. Contractul de inchiriere il puteti face si sub forma unui act sub semnatura privata si nu neaprat in forma autentica, insa , in forma scrisa , ad probationem , adica sa aveti dovada existentei contactului intr-un eventual litigiu. Legea spune sa il inregistrati la fisc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere = instrainare??? MalyS MalyS Vreau sa stiu, va rog, daca interdictia de instrainare a unui imobil include si interdictia de inchiriere a acestuia. Va multumesc (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial ipotecat nirodus nirodus Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Am un spatiu dintr-un imobil ipotecat la Banca si doresc sa-l inchiriez si sa notez contractul de inchiriere in CF. In ... (vezi toată discuția)