avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Grade de rudenie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Grade de rudenie

Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi comunica, daca se poate, care este gradul de rudenie (II, II, V, etc.) in cazul nasului si finului de cununie.
Daca se poate si un act normativ in vigoare.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nykolet , utilizator 10:26, 9 Noiembrie 2009
Rudenia reprezintă legătura bazată pe descendenţa unei persoane dintr-o altă persoană sau pe faptul că mai multe persoane au un ascendent comun
Nasul si finul de cununie nu au o legatura de rudenie .Prin simplul fapt al acceptarii din partea unei persoane sa devina nasul unei alte persoane se creaza o simpla legatura de alianta care nu produce efecte juridice. Cu totul altfel se pune problema cand nasul si finul sunt intradevar rude de sange.
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra!
Am si eu o mica dilema...din punct de vedere legal...si al gradelor de rudenie...deci....mama mea are o sora....dar au in comun doar tatal deci sunt surori vitrege.....sora ei(matusa mea) e maritata......sotul ei(unchiul meu) are un frate.......credeti ca ar fi vreo problema daca eu as avea o relatie cu fratele unchiului meu?va rog sa imi raspundeti....este foarte important pentru mine....
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2009
Nykolet, utilizator
Intre dvs si fratele unchiului nu exista grad de rudenie de sange....
Rudenia firească este legătura de sânge şi, prin reglementarea legală, legătura dintre două sau mai multe persoane care coboară unele din altele, precum tatăl, fiul, nepotul de fiu, sau care fără a descinde unele din altele au un autor comun, precum fraţii între ei sau verii primari. Punctul comun în ambele cazuri îl reprezintă faptul naşterii.

Pot fi rude de sange si nasul cu finul.Asta numai dvs. stiti:D

Alte discuții în legătură

Grade de rudenie marlonbrando marlonbrando parintii sunt considerati rude de gradul 1 in cazul in care sunt casatorit? (vezi toată discuția)
Mostenire gabrielamichell gabrielamichell sunt var de al doilea cu decedatul ,nu are mostenitori ,mostenirea este din batrani,decedatul are certificat de mostenire ,pot deschide succesiunea dupa 1 de ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie danaenache danaenache daca sunt afin de gradul III cu o persoana , ma pot casatori cu ea? multumesc. (vezi toată discuția)