avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noul statut al cadrelor militare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noul statut al cadrelor militare

Am fost cadru militar pana pe 12.06 .2013 cand am fost trecut in retragere pe caz de invaliditate gradul 2,in urma unor probleme psihice dobandite din cauza unei misiuni in afghanistan.In modificarile aduse statutului cadrelor militare intrate in vigoare cu data de 07 iunie 2013,deci cu 5 zile inainte de a fi trecut in retragere se specifica ca vor fi acordate despagubiri la militarii invalizi din cauza serviciului militar.Inainte de aceasta modificare ,adica in 2012 se acordau 10 salarii compensatorii la trecerea in retragere a cadrelor militare,dar s--au sistat de anul acesta,nu stiu din ce motiv.As dori sa ma lamureasca cineva daca eu mai am dreptul la ceva despagubiri,sau daca mi le pot cere in instanta,tinand cont ca am fost 20 de ani miltar,iar acum nici macar o consiliere psihologica nu am primit din partea Mapn,pur si simplu m-au aruncat ca pe o masea stricata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 10 Iulie 2013
In anul 2013 nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva, conform OUG nr.84/2012.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
aveti dreptate,dar modificarile statutului cadrelor militare au intrat in vigoare pe 07.06.2013
Intr-adevar, potrivit Legii nr.80/1995, art. 77^3 : Personalul militar si civil beneficiaza de despagubiri pentru cazurile de invaliditate, iar membrii familiei care au, potrivit legii, deptul la pensie de urmas, pentru cazurile de deces, produse ca urmare a unor actiuni militare, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite in timpul si din cauza serviciului. Modalitatile de stabilire si acordare a despagubirilor se reglementeaza prin ordin al conducatorului institutiei.

Trebuie sa verificati la nivel de minister daca exista un astfel de ordin.

eu am iesit din MAI in 2012 pe caz de boala gradul 3 si nu mi sa dat nimic am facut raport nu sa aprobat pentru ca pe decizie scrie boala obisnuita in urma unui infart asa ca slabe sperante cel putin la mine
Potrivit Legii nr.283/2011, art.9, nici in anul 2012 nu s-au acordat ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ajutoare si plati compensatorii k27vlad k27vlad M-ar interesa daca beneficiez de acordarea drepuirilor cuvenite odata cu trecerea mea direct in retragere in baza Ordinului ministrului apararii nationale nr. ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la iesirea la pensie lumy23md lumy23md am iesit de 3 luni la pensie anticipata din invatamant,o colega care a iesit acum7 luni,dar pe caz de boala, a auzit ca ar putea lua doua salarii compensatorii ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas militara. cand se da in totalitate? marin_maria marin_maria Sotul meu (cadru militar) a fost plecat in misiune in afara tarii . La intoarcerea din misiune s-a imbolnavit de leucemie. A murit dupa 3 ani. Pe decizia ... (vezi toată discuția)