avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functie publica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functie publica

In urma cu 3 luni, am fost trecuta pe studii superioare, iar pe 01.08.2013, se implinesc 3 ani de cand sunt functionar public.
Doresc sa stiu daca pot promova si conform carei legi. Multumesc pentru colaborare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 15 Iulie 2013
Ce grad aveti ?

Legea nr.188/1999 prevede:
Art. 63
In cariera, functionarul public poate promova in functia publica, in conditiile legii. Promovarea in clasa si promovarea in grade profesionale nu sunt conditionate de existenta unui post vacant.
Art. 64
(1) Promovarea este modalitatea de dezvoltare a carierei prin ocuparea unei functii publice superioare.
(2) Promovarea in functia publica de executie in gradul profesional imediat superior celui detinut de functionarul public se face prin concurs sau examen, organizat semestrial de catre autoritatile si institutiile publice, prin transformarea postului ocupat de functionarul public ca urmare a promovarii concursului sau examenului. Fisa postului functionarului public care a promovat in functia publica se completeaza cu noi atributii si responsabilitati sau, dupa caz, prin cresterea gradului de complexitate a atributiilor exercitate.
Art. 65
(1) Concursul sau examenul de promovare in gradul profesional se organizeaza de autoritatea sau institutia publica, in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a)sa aiba cel putin 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
c)sa fi obtinut cel putin calificativul «bine» la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici;
d)sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.

(3) Functionarii publici care nu indeplinesc conditiile de vechime prevazute pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut pot participa la concursul organizat, in conditiile legii, in vederea promovarii rapide in functia publica.
(4) Prevederile art. 58 alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator.
pana sa fiu trecuta pe studii superioare, acum 3 luni, aveam incadrarea functionar public- gradatia M3,
Era vorba despre gradul profesional debutant, asistent, principal sau superior.
pana sa fiu trecuta pe studii superioare eram M3-principal, cu o vecime de 18 ani in aceeasi institutie, numai ca s-au schimbat denumirea ei
la 01.08.2013 se implinesc 3 ani de cand sunt functionar public si am obtinut calificativ de f bine.freeelis a scris:

Era vorba despre gradul profesional debutant, asistent, principal sau superior.


Alte discuții în legătură

Promovare in grad profesional functionar public ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica,sint incadrat ca si Consilier asistent din august 2012. Anul acesta in luna iunie termin si masteratul in ... (vezi toată discuția)
Promovare irimeviorica irimeviorica Sunt functionar public, functie de executie,am absolvit studii superioare in anul 2006 cand am fost incadrat consilier principal I , in luna octombrie anul ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici alada alada Buna Ziua Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema legata de promovare.Lucrez intr-o institutie publica din anul 2001. Mentionez ca abia in anul 2003 am trecut ... (vezi toată discuția)