avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care sunt conditiile de comunicarea hotararilor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care sunt conditiile de comunicarea hotararilor judecatoresti

Buna ziua,am si eu o nelamurire privind comunicarea hotararilor Instantelor de judecata,datorita faptului ca am solicitat prin posta, comunicarea unei hotararii.., a Curti de Apel,(cu timbru judiciar 0,15 lei si taxa de timbru 2 lei(), care desi a trecut aproape o luna de zile, de la pronuntare,nici pana in prezent nu mi-a fost comunicata.
Hotararea a fost redactata iar dosarul a fost trimis la tribunal prin declinarea competentei Curtii de Apel.(act. de revizuire)
Am revenit printr-un email pe adresa ,,Curtii,, privind comunicarea si mi sa raspuns ca pentru a primii o copie dupa hotarare trebuie sa vin sa o ridic de la registratura.
Pana acum hotararile anterioare le-am primit postal dupa achitarea taxelor de timbru,avand in vedere ca locuiesc si intr-o alta resedinta de judet.
Va multumesc anticipat ptr. un raspuns avizat!

Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 12:52, 11 Iulie 2013
Buna seara!

Eu nu stiu ca hotararile date in recurs sa se comunice prin posta, chiar si cu achitarea unei taxe de timbru.

Ceea ce va spus instanta, consider ca este singura metoda de a obtine hotararea.

Cu stima.
reveniti cu solicitarea de comunicare la adresa pe care indicata in cerere si motivati de ce faceti aceasta solicitare .
Sunt prevederi legale privind taxa judiciara de timbru,cu referire la comunicarea hotararilor judecatoresti respectiv OUG 80/2013,prin abrogarea legii 146/1997.
Problema este ca nu stiu exact daca sa abrogat aceasta lege sau sa modificat /completat.
La legea 146/1997 art.3 lit.t, se prevede ca eliberarea de copii de pe hotărârile judecătoreşti se fac, după achitarea taxelor legale de timbru,, respectiv timbru judiciar de 0,15 lei si taxa judiciara de timbru de 2 lei,iar la art.9 lit.l din OUG 80/2013 se precizeaza ca ,,,cererile pentru eliberarea de către instanţele judecătoreşti de copii de pe hotărârile judecătoreşti, cu menţiunea că sunt definitive, se taxează cu 5 lei pentru fiecare exemplar de copie,,.(pe portalul instantei nu se mentioneaza ca hotararea in cauza ar fi definitiva).
Deci indiferent de hotarari ca sunt ale primei instante sau din recurs,acestea in mod normal se comunica,doar in cazul in care OUG 80/2013 modifica sau anuleaza prevederile art.3 lit.t din legea 146/1997,ceea ce..., nu sunt sigur,sau in considerentul ca hotararea nu se comunica intrucat legea este relativa si nu se aplica in mod unitar adica prin acel ERGA OMNES(prin urmare pentru toti):hm:
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
ContSters139112, utilizator
Exact. Practica difera de la o instanta la alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se taxeaza o cerere în 2014 pentru legalizarea unei hotãrâri judecãtoreºti? muraruelena muraruelena In anul 2013, pt. eliberarea unei hotarari judecatoresti se atasa la o Cerere: 1 TJ= 0,15 lei si 1 TJT = 2 lei. Am auzit ca se taxeaza: doar cu TJT = 5 ... (vezi toată discuția)
Cerere verificare hotarare divort nusuvelcu nusuvelcu salut am si eu o intrebare daca stie cineva . dupa ce am divortat im 1979 mi-a venit acasa hotararea de divort prin posta iar eu trebuia sa merg la tribunal cu ... (vezi toată discuția)
Investire cu formulã executorie lara12 lara12 am obţinut drept de vizită, decizia a devenit definitivă după expirarea termenului de recurs. întrebare: 1. cum pot investi decizia cu formulă ... (vezi toată discuția)