Buna ziua! Am o problema in care poate ma poate ajuta cineva.Am un frate care e stabilit in strainatate mai mult de 20 de ani.Inainte de a parasi tara el a lucrat 7 ani in Romania,ar avea nevoie de un act cu care ar putea dovedi acesti ani,pentru a acumula la anii lucrati.Problema noastra e ca nu stim de unde am putea face rost de o asemenea dovada.Am fost la directia de pensii dar acolo am primit raspunsul ca la iesirea in pensie el va primi pensie de la statul roman pe cei 7ani,ei nu pot sa dea nici o dovada pentru ca nu mai este carte de munca.Dar atunci cum sa dovedeasca ca in acei ani el a lucrat?(caci nu a stat la puscarie) ca sa poata iesi la pensie?sau sa mai lucreze 7ani in plus ca sa aibe anii lucrati?Daca puteti va rog sa ne ajutati macar cu un sfat.Va multumesc,
Cei 7 ani lucrati in Romania se pot dovedi cu carnetul de munca, completat pentru acea perioada.
Daca nu mai are carnetul de munca, se poate adresa firmei din Romania, unde a lucrat, precizand perioada respectiva si sa solicite o adeverinta din care sa reiasa venitul realizat si sporurile de care a beneficiat, eventual daca a fost beneficiar de grupa de munca.
Daca firma a fost privatizata, cine a preluat firma, a preluat si arhiva.
Daca firma nu mai exista va puteti adresa la Arhivele nationale din judetul unde a fost inregistrata firma.
La desfiintarea firmei, arhiva a fost predata la Arhivele nationale.
Carte de munca
honey23
Buna seara,
Daca se poate sa ma ajutati as dori sa intreb unde as putea gasi cartea de munca a tatalui meu care nu mai lucreaza in Romania de mai bine de 20 ... (vezi toată discuția)