avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie gemeni

As dorii sa stiu ce indemnizatie se acorda pentru gemeni daca stau 2 ani acasa.
Ma puteti ajuta?
:(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:59, 16 Iulie 2013
1. Pe langa indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) veti mai primi inca 600 lei lunar, indiferent daca optati pentru CCC pana la 1 an sau pana la 2 ani.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

(1.1) Limitele minima si maxima ale indemnizatiei se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR. (n.m. 1 ISR = 500 lei)

(2) Indemnizația lunară prevăzută la alin. (1) lit. a) se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni și nu poate fi mai mică de 1,2 ISR și nici mai mare de 6,8 ISR

(3) Indemnizația lunară prevăzută la alin. (1) lit. b) se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni și nu poate fi mai mică de 1,2 ISR și nici mai mare de 2,4 ISR.
...

Art. 5
Nivelul indemnizatiilor lunare prevazute la art. 2 alin. (2) si (3) se majoreaza cu 1,2 ISR pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatii sarcina gemelara madalinamorariu madalinamorariu Buna ziua. As dorii sa stiu ce indemnizatii sunt in cazul unei sarcine gemelare. De asemeni as dorii sa stiu daca , concediul pre si post natal este la fel ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie ingrijire copil carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Daca o persoana este angajata cu program de 4 h si are un sal. de 450 lei, ce valoare va avea indemnizatia de ingrijire copil ? Nu stiu cum este ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil - gemeni Raresh_81 Raresh_81 Buna ziua, In cazul gemenilor, pot intra in concediu ingrijire copil si mama si tata (fiecare la cate un copil)? Multumesc. (vezi toată discuția)