avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Probleme cu mentinerea adresei din cartea de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Probleme cu mentinerea adresei din cartea de identitate provizorie

Buna ziua.

Am fost casatorita 30 de ani, divortul pronuntandu-se in 2012. In timpul casatoriei am achizitionat cu cote comune si egale un apartament, pe care l-am vandut ulterior tot in timpul casatoriei. Cu o parte din banii obtinuti din vanzarea apartamentului, am construit un nou imobil, pe terenul mostenit de catre fostul sot, pe care se afla deja o casa veche (adresa la care locuim in prezent).
Mentionez ca imobilul nou se afla in continuarea casei vechi, astfel ca a fost trecut pe acelasi rol fiscal si intabulat pe acelasi nr. cadastral, fapt care a dus la neinscrierea mea in actul de proprietate. Totodata, in 2010 (deci in timpul casatoriei) fostul sot a donat surorii lui jumatate din teren plus jumatate din casa veche si jumatate din casa noua, prin rectificarea actului de proprietate (proces care se afla pe rol in instanta).
Luna aceasta, fostul sot, impreuna cu sora lui ne-a evacuat pe mine si pe copiii mei din casa noua in care am locuit de la data constructiei (2011) pana in prezent, in casa veche. Imobilul vechi nu dispune de apa curenta, canalizare, gaze (imobil construit inainte de anii '50).
La schimbarea numelui dupa divort, desi aveam buletin pe aceasta adresa, am intampinat mari dificultati, intrucat nu am si nici nu sunt mentionata in actul de proprietate (orice discutie cu fostul sot este imposibila). Am reusit sa obtinem o carte de identitate provizorie pe aceeasi adresa.
Din cauza lipsei evidente a conditiilor din casa veche in care locuim, este posibil ca macar iarna sa locuim temporar la sora mea (deci alta adresa), fara sa avem probleme cu procesul de partaj si la prelungirea cartii de identitate provizorii (aceasta e valabila 1 an, iar procesele vor mai dura probabil cel putin 2-3 ani)? Fostul sot sustine inca de pe acum ca nu mai locuiesc la adresa din cartea de identitate temporara (fapt evident fals).
Imi cer scuze pentru multimea detaliilor, dar cazul este extrem de complex.

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: ConstantinMihaiValentin , utilizator 20:27, 17 Iulie 2013
Va raspund strict la intrebarea legata de cartea de identitate provizorie: dumneavoastra nu veti mai putea obtine alta cu adresa de acolo, cine v-a dat-o pe aceasta v-a ajutat mult daca pe ea scrie ''lipsa dovada adresa de domiciliu'' pentru ca dvs. nu ati fi avut ce dovada sa ii prezentati.
Oricum nu va ajuta la partaj adresa din cartea de identitate.

Sora nu vrea sa isi dea consimtamantul sa va faceti CI la imobilul dumneaei?
Va multumesc frumos pentru raspunsul acordat. Aceasta era de altfel singura mea intrebare, restul detaliilor fiind pentru mai buna intelegere a situatiei.
Exact lipsa dovada adresa de domiciliu scrie, dar m-am gandit ca avand deja cartea provizorie pe aceasta adresa, se poate prelungi din nou pana la o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Este posibil sa ne facem CI la domiciliul dumneaei.
Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare act de proprietate de catre primarie ConstantinMihaiValentin ConstantinMihaiValentin Buna ziua, In primul rand va multumesc pentru eforturile pe care le depuneti pe acest site, precum si pentru raspunsurile dumneavoastra. In anul 2009 ... (vezi toată discuția)
Evacuare mirel.petcu mirel.petcu Buna Ziua! sunt in proces de partaj cu fosta,am o casa construita pe terenul meu mostenit ,fosta sotie si-a schimbat adersa insa refuza sa plece refuza sa ... (vezi toată discuția)
Preschimbare buletin ionmariana ionmariana BUNA ZIUA! Am divortat de curand si am devenit la numele de fata prin hot judecatoreasca. Buletinul expira in 2022, dar as dori sa l preschimb pe ... (vezi toată discuția)