avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare geam uscatorie palier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare geam uscatorie palier

Buna ziua.

Ma adresez pe acest forum in speranta ca voi afla raspunsul la o intrebare.

Situatia este urmatoarea.

Am achizitionat un apartament ce are in balcon geamul de la uscatorie.(geamul se deschide in balconul meu pt acces la aer).

Accesul in uscatorie se face din casa scarii, usa este usa normala de lemn ( cu incuietoare + geam transparent nesecurizat).

Fiecare etaj are o astfel de dependinta de 2x2.5 m care se pare ca nu a avut din constructie destinatia de uscatorie.

Balconul meu este inchis cu geam termopan (asa era cand l-am cumparat si asa va ramane), deci nu exista acces direct la aer curat.

Intrebarea este urmatoarea :

- Se poate ( legal) inchide accesul din uscatorie in balconul meu ( prin zidirea de caramizi stica transparente pentru a nu bloca lumina) ? Evident ma gandesc la securitatea apartamentului meu, prin geamul respectiv existand o cale de acces catre interiorul apartamentului meu.

Evident vecinii nu sunt de acord cu ce am scris mai sus ( geamul de la uscatorie se deschide exclusiv in balconul meu, neavand deschidere in balconul sau apartamentul unuia din vecini).

Risc sa incalc vreo lege prin zidirea caramizilor transparente la mine in balcon ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:41, 18 Iulie 2013
Nu cred ca puteti zidi geamul, ar trebui sa aveti si acordul vecinilor, dar gasiti o metoda sa faceti niste gratii la acel geam pe care sa le imbracati in verdeata din balconul dv.
In felul acesta v-ati securiza portiunea de zid, ati face-o si placuta privirii si ati lasa si aer in uscatorie.
E doar o parere.
Eu as propune o alta rezolvare. Pentru ca situatia pe care o descrieti este la toate etajele, as propune com. ex. al as. prop. sa se permita inchiderea definitiva a geamului dinspre balconul proprietarilor, cu caramida, asa cum ati propus si efectuarea aerisirii spatiului prin spatiul ocupat acum de geamul nesecurizat din sticla de pe usa de intrare (puteti construi ceva adecvat, ceva in genul unui grilaj dar care sa nu permita vizualizarea din exterior a spatiului respectiv). Pentru iluminat, ma gandesc sa puneti un bec economic.
poate asa sunt impacate toate partile si in special proprietarii ”direct afectati”...
Si eu va propun sa discutati in asociatie si sa ziditi acel geam sau toate de sus pana jos.
Spargeti peretele uscatorului (uscatoarelor) spre exterior si creati geam de aerisire, de iluminat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zidire geam uscatorie Andreeas07 Andreeas07 buna ziua, am cumparat recent un apartament...langa acest apartament este o uscatorie...geamul de la uscatorie are vedere in balconul meu...eu vreau sa zidesc ... (vezi toată discuția)
Geamul dintre uscatoria transformata in locuinta si balconul apartamentului nostru ancaluminitza ancaluminitza poate exista o cale de comunicare intre doua locuinte in mod legal? uscatoria de la etajul 4 de pe scara s-a vandut ,cu multi ani in urma si printr-o ... (vezi toată discuția)
Construit camara in balcon potopea stelian potopea stelian Buna ziua,vreau sa-mi fac o camaruta in balcon ce consta in construirea unui zid din BCA si izolat cu polistiren si zugravit exact culoarea blocului plus usa ... (vezi toată discuția)