avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cont deschis inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cont deschis inainte de casatorie

Buna ziua,

Am un cont deschis inainte de casatorie. Eu sunt titularul de cont, iar mama imputernicita. Sotul meu are 2 copii din alta casatorie. Impreuna avem un copil. In caz de deces al sotului meu copii din casatoria anterioara au dreptul la banii din cont?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:31, 18 Iulie 2013
Buna ziua,
Copiii sotului au dreptul la mostenirea lasata de sot. Contul deschis de dvs si, sumele de bani existente in acesta, sunt proprietatea dumneavoastra exclusiva. Mostenitorii sotului vor avea, cel mult, un drept de creanta fata de dvs, in cazul in care in contul respectiv intra sume de bani care reprezinta bun comun.
Marea parte a banilor sunt depusi inainte de casatorie. Daca banii pe care ii depun acum sunt din salariul meu sau indemnizatie crestere copil au dreptul la ei?

Multumesc

Nu au dreptul la ei. ( Salariul incasat este bun comun, dar asta e un secret care ramane intre noi ) :)

Era mai mult ipotetica sublinierea mea cu privire la sume de bani comune. Vor avea pretentii doar daca intra in acel cont sume de bani rezultate din vanzarea bunurilor comune sau sume de bani ale sotului. Nu cred ca e cazul.
Le va fi greu sa dovedeasca caracterul acestor sume de bani si nici nu au cum sa afle de un astfel de cont sau sume existente in el, banca nu le va spune, pentru ca reprezinta un secret bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cont bancar Alex888 Alex888 Buna ziua. M-am hotarat sa divortez si as vrea sa stiu la ce sa ma astept la partaj. Bunuri comune foarte multe nu avem (casa este a mea dinainte de ... (vezi toată discuția)
Succesiune-fiica din prima casatorie a defunctului si sotie supravietuitoare Luiza35 Luiza35 Buna dimineata! Tatăl meu a decedat de curând,pe 12 aprilie si vreau sa fac succesiunea. Suntem doua mostenitoare, eu fiica, din prima căsătorie si a ... (vezi toată discuția)
Partaj economii cristina_8 cristina_8 Buna ziua, M-ar interesa un sfat in pivinta urmatoarei probleme. As vrea sa intentez procedura de divort si m-ar interesa sa stiu daca sumele economisite ... (vezi toată discuția)