avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Informatie acordare ajutor de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Informatie acordare ajutor de pensie

Buna ziua,

Am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Mama mea a ramas vaduva de sase luni si are pensia de 468 lei.As dorii sa stiu daca are drepul la 30% din pensia sotului ei in valoare de 1050 lei. Am facut cerere pentru a obtine pensie de urmas dar nu mi s-a acordat pe motiv ca pensiile erau de valoare asemanatoare.
Astept un raspuns.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:00, 21 Iulie 2013
1. Mama dvs. are dreptul la pensie de urmas, egala cu 50% din pensia sotului decedat.

2. Motivul invocat de cei care v-au spus asa ceva nu este prevazut in lege.

3.- Faceti o sesizare la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) pe e-mail, la: petitii.sesizari@cnpas.org
- Scrieti in sesizare si ce raspuns ati primit de la Casa Locala de Pensii.
Pensia de urmas nu mi-a fost acordata pe motiv ca pensia mamei reprezinta jumatate din pensia sotului ei. Vroiam sa stiu daca se mai poate acorda un alt ajutor decat cel de urmas.

Multumesc!
Asa cum vi s-a spus mama dvs. are dreptul le pensie de urmas.( 50% din pensia sotului decedat adica 525 lei).
Daca va referiti la ajutorul acordat sotului supravietuitor in valoare de 113 lei, nu poate beneficia deoarece acesta se acorda doar daca pensia ei ar fi mai mica de 364 lei.
Daca ati facut cerere pt pensia de urmas - pe cerere trebuia scris ca doreste pensia cea mai avantajoasa, iar daca era chiar si cu 1 leu mai mare decat pensia ei, erau obligati sa ii dea pensia de urmas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de vaduva livisor27 livisor27 sunt angela p. am 64 de ani.momentan am pensie de urmas.sotul a decedat pe 6 dec 2012.la acel moment el avea pensie de drept in valoare de 763 lei,iar eu tot ... (vezi toată discuția)
Problema cu pensia george1catalin george1catalin Va rog sa ma ajutati si pe mine urmatoarea situatie: începând cu luna mai eu nu am primit toate drepturile banesti care mi se cuvin din pensia de urmas (273 ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas 2014 rev3enge rev3enge buna seara, am si eu o intrebare...bunicamea de 80 de ani are o pensie de 350 lei de pe urma CAP (desi pe cupon ii scrie indemnizatie sociala, aceasta este ... (vezi toată discuția)