avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen emitere decizie de concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen emitere decizie de concediere individuala

Buna seara!
Dupa ce Consiliul de administratie decide desfiintarea unor posturi, in ce termen, trebuie directorul sa emita decizia de concediere (cu previz inclus)? In cazul meu, se vor face concedieri individuale.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 22 Iulie 2013
Codul Muncii nu reglementeaza decat in anumite situatii termenul in care se emite decizia de incetare a c.i.m. (art.56 alin.2, art.252 ain.1, art.62 alin.1 ).

Avand in vedere ca , nicio modificare in Revisal nu poate fi operata de la sine, ci trebuie sa fie facuta in baza unui document justificativ. si ca completarea si transmiterea in REVISAL a incetarii raportului de munca se face la data incetarii c.i.m. (art.4 alin.1 lit.d din HG nr.500/2011) ar rezulta ca decizia de concediere ar trebui sa fie emisa la data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie operat in revisal? INVICTUS_5 INVICTUS_5 incetarea unui cim pe perioada determinata mai trebuie operata in registru? sau inceteaza de la sine? (vezi toată discuția)
Concediere 55 lit.b- acordul partilor cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Un salariat a facut cerere de incetare cim cu 55 lit. b, incepand cu data de 10.06.2012(duminica). Se poate aproba de catre conducere cu data de ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal versus decizie incetare mea culpa mea culpa buna seara,am o intrebare ca deja nu mai stiu -in CIM pe perioada determinata este prevazut ~pe perioada cuprinsa intre data de 02.05.2011 si data de ... (vezi toată discuția)