avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării PRIMA CASA 2013 - sotia cetatean roman, sotul cetatean ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

PRIMA CASA 2013 - sotia cetatean roman, sotul cetatean strain

Buna,

As dori sa stiu daca eu, cetatean roman, pot accesa programul Prima Casa, avand in vedere ca sotul meu este cetatean strain. Mentionez ca cererea de credit este solicitata doar in baza veniturilor mele, chiar daca si sotul are contract de munca nedeterminat in Romania. Ar putea fi considerat un impediment faptul ca dupa incheierea contractului de Vanzare- Cumparare si sotul va avea drepturi asupra locuintei??
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniel Petre 97 , utilizator 09:52, 13 Iunie 2018
Puteti accesa programul Prima Casa fara probleme daca sotul este cetatean UE. In plus, avand rezidenta fiscala in Romania (ati mentionat ca lucreaza cu contract de munca in tara), chiar daca este cetatean non-UE, nu ar trebui sa fie o problema. Regimul matrimonial ales (inteleg ca in cazul dvs. este cel al comunitatii legale, adica 50/50) este in fapt o problema care va priveste numai pe dvs, de vreme ce ati mentionat ca sunteti capabila sa achitati ratele doar din venitul dvs.
Va multumesc pentru raspuns. Sper din suflet sa nu fie probleme. Mi s-a invocat motivul ca acest program este adresat cetatenilor romani si prin faptul ca si sotul ar avea drept 50% ulterior e posibil sa mi se refuze cererea/dosarul. Astept totusi un raspuns oficial din partea bancii BT, caci nu mi se pare just, ca eu printr-o casatorie cu un cetatean strain, non-UE, sa fiu lipsita de dreptul de a aplica la acest program. O seara buna!
Si in acest an, 2018, se poate acorda credit pentru o persoană căsătorită cu cetățean UE? In rest este eligibila pentru credit, insa asta este marea nelămurire. Dacă se poate acorda creditul dacă este căsătorită cu un cetatean italian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare intre cetatean roman si cetatean strain dracula1691 dracula1691 Buna ziua, In data de 15 martie am publicat o discutie,va rog mult daca cineva ma poate ajuta cu un sfat ,ce ar trebui sa fac,as avea vreo sansa daca deschid ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil cetatean strain cutenicole7 cutenicole7 Buna ziua tuturor! O sa incep direct prin a-mi prezenta problema: Sunt casatorita cu un cetatean italian. Dupa incheierea casatoriei,care s-a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare intre cetatean roman si cetatean italian dracula1691 dracula1691 buna ziua,am cumparat un teren in numele fiului meu pe care ulterior am construit o casa impreuna cu un catatean italian cu care traiam(2007),dupa doi ani ... (vezi toată discuția)