avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie intretinere

1.Fosta sotie cere sa ii dau pensia de intretinere recalculata din 2010 pana in prezent conform indicelui de inflatie deoarece au crescut cheltuielile.Este corect sa se recalculeze pe anii 2010,2011,2012 si 2013 daca am platit pensia 25%din salariul meu?
2.In anii 2012,2013 pensia care am platit-o a fost de 40%din salariul meu deoarece s-a redus salariul si nu am facut atunci cerere de reducere.Pot sa scriu in intimpinare ca platind 40%din salariu are acoperita suma care o cere cu inflatia?
Va rog foarte mult ce sa scriu in intimpinare?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters289190 , utilizator 18:11, 30 Iulie 2013
Cuantumul pensiei alimentare nu poate depasi 25% din veniturile celui care o datoreaza.
In intampinare scrieti ca salariul Dvs este x lei (anexati dovada de la angajator), ca pensia platita depaseste 25% si solicitati respingerea cererii. Scurt si la obiect... nu va pierdeti in explicatii inutile... nu e relevanta inflatia si ce va ganditi Dvs sa echivalati. (trimiteti intampinarea in 2 exemplare)

Mai faceti separat o foaie de hartie in 2 exemplare pe care o intitulati cerere reconventionala prin care solicitati recalcularea pensiei alimentare deoarece venitul Dvs a scazut in ultimii 2 ani. Anexati aceeasi adeverinta de venit, achitati taxa de timbru si asteptati sa vi se comunice raspunsul si sa vi se stabileasca termenul de judecata.
multumesc foarte mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit cerere reconventionala ContSters289190 ContSters289190 Am un copil caruia din 2010 ii platesc pensie alimentara.Incepind din 2012 salariul la noul loc de minca este jumatate fata de anul cand s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Reducerea pensiei de intretinere bdeliam bdeliam Am urmatoarea situatie: Copilul meu a avut o pensie de intretinere platita de tatai ei, prin poprire pe salar, fiind angajat . Acum, mi-a dat copilul in ... (vezi toată discuția)
Intimpinare divort 2 cristioanabac12 cristioanabac12 in intimpinare se trece daca ai pretentii la partaj? o fac fara a consulta un avocat,se face in 3 exemplare? multumesc mult! (vezi toată discuția)