avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Constatarea perimarii intr-un dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Constatarea perimarii intr-un dosar

Un dosar a fost suspendat in temeiul art. 244 alin. 1 pct. 1 din C. Pr. Civ. vechi pana la solutionarea definitiva si irevocabila a unui alt dosar. In cel de-al doilea dosar (pana la ramanerea definitiva si irevocabila a caruia a fost suspendata judecata primului) s-a pronuntat o hotarare definitiva si irevocabila in data de 05.07.2012.
Avand in vedere situatia de mai sus, va rog sa-mi spuneti daca eu in calitate de parte in dosarul care a fost suspendat, pot sa solicit constatarea perimarii pentru motivul ca a trecut mai mult de un an de zile de la data la care a ramas definitiva si irevocabila hotararea din cel de-al doilea dosar. Precizez si faptul ca partea adversa a solicitat suspendarea dosarului in temeiul art. 244 alin. 1 punctul 1 din C. Pr. Civ. iar ulterior nu a mai cerut repunerea pe rol a acestuia.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 04:07, 5 August 2013
Da, puteti invoca dv.perimarea sau se poate constata de instanta din oficiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare procuror- cand se considera a fi irevocabila ORKLA ORKLA Buna ziua. Am un dosar penal la parchet eu fiind inculpatul. A inceput urmarirea penala acum vreo 8 luni si din cate am inteles in putin timp voi avea ... (vezi toată discuția)
Termen ada48 ada48 Buna ziua. Care este termenul in care un dosar suspendat potrivit art.244, alin.1, pct.1, poate fi repus pe rol, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut in acest caz? madalina08 madalina08 Contestand ordonanta primului-procuror dintr-un dosar penal retinundu-se 18.1 am fost dat in judecata pentru pretentii civile, in alt proces civil, cerand ... (vezi toată discuția)