avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REVENDICARE TEREN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REVENDICARE TEREN

Buna ziua,
sotul meu a primit dupa decesul bunicii un certificat de mostenitor.Acum dupa 6 ani de la decesul bunicii ,un unchi, fiul defunctei , a facut diverse demersuri ( nu ne-a pus in tema cu procedura ) de a revendica niste terenuri care au apartinut bunicii ,terenuri care au fost nationalizate.
Acest unchi ne-a socilitat anumite sume de bani pentru aceste demersuri.Ne-a spus ca formalitatile referitoare la transferul proprietatii pe numele sotului nu se efectueaza de catre notar si ca nu ar fi necesara prezenta sotului la intocmirea actelor.Mentinez ca acest unchi nu are procura notariala prin care sa semneze documente in numele sotului, doar procura prin care sa depuna in numele nostru diverse acte.
care este procedura legala si ce formalitati trebuie efectuate in cazul punerii in posesie a terenului obtinut din revendicari.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 14:32, 6 August 2013
La notar se poate face o procura speciala prin care specificati in mod expres si faptul ca unchiul este imputernicit sa faca toarte demersurile pentru notarea proprietatii in cartea funciara ( cota ce i se cuvine sotului)
Multumesc, va rog sa-mi spuneti care este procedura in cazul revendicarilor, am inteles ca nu se efectueaza de catre norat ,ci prin procuratura?
Cine v-a zis ca revendicarea se face prin Procuratura? Revendicarea unui teren se face la PRIMARIA localitatii unde este terenul. Ultimul termen de depunere a cererilor a fost la L247/2005, ca urmare daca certificatul de mostenitor pe care il aveti este de acum 6 ani(din anul 2007) atunci terenul a fost revendicat de decedat, nu inteleg ce bani v-a cerut unchiul dvs. pentru ca Primaria emite titlul de proprietate pe cel care a cerut terenul iar dv.(sau unchiul) trebuie sa il ridicati de la primarie si sa faceti la un notar (sau prin instanta) iesirea din indiviziune. Fiti atenti ca acum 6 ani nu se mai putea cere teren la legile proprietatii.Sa nu fie o cacealma.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
pusa2mimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune blondu_cr_uk blondu_cr_uk caut si eu un raspuns la o problema mai \'\'incalcita\'\' bunicul meu a avut 3 copii, in urma decesului sau au ramas: bunica, mama mea care a decedat si ... (vezi toată discuția)
Procura speciala facuta in anul 1976 pentru vanzare imobil care nu are semnatura mandantului ... Dana1313 Dana1313 In anul 1976, notarul x intocmeste Procura Speciala prin care spune ca mandantul ( unchiul meu ) il imputerniceste pe un anume S sa vanda in numele lui si cu ... (vezi toată discuția)
Pot sa revendic toma st toma st Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: dupa moartea fratelui bunicului meu (locuiau in aceiasi comuna, sate diferite) sotia dinsului, matusa mea, vinde ... (vezi toată discuția)