Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Oprire din pensie

buna seara!socrul meu a facut un credit in 2006,in valoare de 8500 de lei.a platit pana anu trecut in vara ratele 250lei lunar.de atunci nu a mai platit din cauza unor probleme medicale grave.acuma ia venit de la casa de pensii ca ii opreste cate 350lei pana achita suma de 8500 lei.Ce se poate face sa ii opreasca mai putin si de ce trebuie sa plateasca atatia banii?cand a platit atatia ani?
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 01:39, 2 August 2013
Se poate pune poprire pana la 1/3 din venitul lunar net (in cazul prezentat de dumneavoastra). Nu conteaza cat a platit, creditorul trebuie sa-si indestuleze creanta pana la capat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire gaborj71 gaborj71 Buna ziua A-si dori sa ma interesez, daca am datorii la ANAF, si am si un imprumut bancar, ANAF a trimis ordin de proprire la angajator, Ei trebuie sa-mi ... (vezi toată discuția)
Executare silita Andrei567 Andrei567 Am girat un coleg la banca.acesta după o perioada de timp nu a mai plătiți rata.zilele trecute ne a venit la munca poprire amndurora pe salariu,cate 1/3 ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu Micky87 Micky87 Am nevoie de o solutie de la cineva specializat sau care stie ce ar trebui sa fac? Nu stiu ce sa fac ce solutie sa gasesc, am facut un credit in 2008 la banca ... (vezi toată discuția)