Buna seara! Am un contract de inchiriere cu fiul meu minor pt. o camera in valoare de 10 lei/ lunar pt. stabilirea sediului social al societatii mele. Pt. ca bietul copil este obligat la plata unor sume colosale la sanatate ma gandesc sa anulez contractul de inchiriere valabil pana in 2018 si sa inchei un contract de comodat. Pot prezenta la reg. comertului contractul de comodat in locul celui de inchiriere?Multumesc!
da, se poate.
contractul se incheie pe de-o parte intre societate, reprezentata de dumneavoastra, iar pe de alta parte de catre copil PRIN parinti (dumneavoastra si mama), cu autorizarea autoritatii tutelare.
daca tot va duceti la autoritatea tutelara pt comodat, faceti si o conventie de incetarea de comun acord a conventiei de inchiriere. se semneaza la fel.
ambele trebuie depuse la finante
Va multumesc foarte mult. Nu vroiam sa renunt la contractul de inchiriere dar mi-a venit pe numele fiului meu o decizie de impunere de la sanatate pe anii 2008/ 2012 de platit 2500 lei cu tot cu penalitati, ori eu stiam ca minorii nu platesc sanatatea daca nu realizeaza venituri din munca iar copilul nu le realizeaza sunt venituri din inchirierea camerei. Mai mult Anaf doreste sa plateasca contributie la sanatate la valoarea unui salar minim pe economie ceea ce nu mi se pare corect deoarece copilul a incasat 120 lei pe an iar valoarea unui salar este de 800 lei lunar. Am depus contestatie la casa de sanatate si astept un raspuns, si ma gandesc serios sa depun si la Autoritatea pentru drepturile copilului. Nu e posibil asa ceva statul nu protejeaza copii ii fura. Basca ca a venit somatia pt. cei 5 ani de plata abia in 2013 ceea ce iar nu mi se pare corect.
Din pacate este corect pentru ca erati obligat sa depuneti declaratiile in fiecare an. Pe de alta parte, faceti contestatii fiscale si la sanatate si la finante pentru ca penalitatile curg de la data comunicarii deciziei de impunere, fapt pt care nu le datorati.
Contestatiile vor fi respinse, dar impotriva raspunsului va adresati tribunalului sectia contencios administrativ.
Custodie
Andrei
Fiul meu din Romania a venit in vizita la mine cu 2 ani in urma si nu a mai vrut sa se intoarca acasa. A urmat un proces de rapire la Stockholm unde instanta a ... (vezi toată discuția)