avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin foarte agresiv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin foarte agresiv

Buna seara.
Am un vecin foarte agresiv, care din nefericire a inceput sa-si verse furia pe copii mei prin injuraturi, amenintari,iar asta seara a aruncat cu apa rece pe fetita care se juca si a alergat pe sub balconul lui.
Ne-am luat la harta, cu cateva tente de violenta fizica, dar indrumat de cineva avizat nu a iesit din casa ( locuim amandoi la parter fata in fata) si a zburat un ghiveci catre mine si catre sotie ( ea fiind atinsa ) , ma amenintat cu foarfeca de tuns gardul viu, plus multe alte amenintari si injurii.
Probleme ar fi multe dar ma intereseaza strict cea legata de copii, carora le este frica sa mai intre in scara/casa.
Am fost la sectia de care apartinem, dar ofiterul de acolo , care avea si calitate de mediator,ne-a propus o confruntarecu care am fost deacord, dar a ''refuzat'' sa ne ia declaratii atat mie cat si lui, indrumandu-ne sa venim luni daca vrem sa continuam.
Mentionez ca vecinul era in stare de ebrietate , lucru observat si confirmat de ofiterul care ne-a preluat.
Acum.....eu lucrez foarte mult si nu pot fi in fiecare zi cand o ia nebunul pe aratura....si am senzatia ca nu ma mai pot abtine....
Ce solutii am ca sa scap de acest om care-mi face viata calvar atat mie cat si copiilor mei ?
Sper ca am postat in sectiunea care trebuie.

Va multumesc.



Multumesc pentru raspuns dar sunt absolut paralel cu tot ceea ce inseamna legislatie , drepturi,...etc.
1. Este normal sa nu fiu lasat sa depun plangere de catre ofiterul de serviciu?
2. Respectiva persoana, este fost muncitor necalificat si actualmente paznic. Dar plangerile lui sunt facute sunt absolut '' ca la carte'' ( adica este cineva avizat in spatele lui )
Luni o sa ma duc sa incerc iarasi sa depun o plangere. Vreau sa stiu cum ar trebui sa formulez si ce anume ar trebui sa contina plangerea astfel incat sa pot atrage atentia autoritatilor de pericolul pe care-l prezinta acest om pentru siguranta copiilor mei .

Va multumesc
Buna seara .
Plangerea se face in baza art.221 Cod penal.Ofiterul de serviciu ,daca refuza sa va primeasca plangerea, desi este obligat sa o primeasca, trebuie sa va justifice motvul legal al acestui fapt, si sa va indrume la politistul la care trebuie sa faceti acest lucru.Daca refuza si acest lucru,trimiteti plangerea prin posta,cu confirmare de primire,,politei sau parchetului, care o va redirectiona conform competentelor materiale si teritoriale .
Cu stima,
Marius Bote.
pt. întrebările dvs. nr.
1) NU, este un abuz (-C.Penal, art. 246: Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor.Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. ; abuz în serviciu contra interelor persoanelor ; art.247, Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi.Îngrădirea, de către un funcţionar public, a folosinţei sau a exerciţiului drepturilor unei persoane ori crearea pentru aceasta a unei situaţii de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, convingeri, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani) folosit uneori și doar de către unii funcționari sau funcționari publici ;
2) probabil, e ”consiliat” de cineva cu o pregătire anume, poate juridică ;
Puteți formula o plângere adresată Unității de Poliție în 2 exemplare pe care le înregistrați la secție și opriți un exemplar (dacă are mai multe file, numerotați paginile și, înainte de dată și semnătură, menționați în cifre și litere în paranteză câte pagini cuprinde).O puteți depune și poștal, recomandat cu Confirmare de primire și opriți un exemplar pt. dvs., așa procedând, evitați contactul direct cu Poliția.
Un posibil model de plângere :

Către,
Poliția Orașului . . ., Secția Nr. . . .

Subsemnatul ... , domiciliat în ... , str. . . bl . . ., nr. . . ., sc . . ., ap . . ., nevoit de împrejurări, formulez prezenta plângere împotriva vecinului meu ”X” , domiciliat în ... , str. . . bl . . ., nr. . . ., sc . . ., ap . . ., pentru săvârșirea repetată a faptelor de . . ., împotriva copiilor mei ”Z” și ”F” . . .,

În fapt, la data de (sau în zilele de . . .) ………, ora/orele ……., locul . . . , vecinul meu mai sus arătat, a amenințat pe copilul meu T, elev în vârstă de . . . ani cu . . .Era de față numitul . . ., care a văzut și auzit acele amenințări . . . ,În ziua de . . ., a.c., acest vecin de apartament, m-ia aruncat cu un ghiveci de flori plin cu pământ. . ., apoi, . .
Vă fac cunoscut următorii martori :
1) ”D„ domiciliat în ... , str. . . bl . . ., nr. . . ., sc . . ., ap. . . ;
2) ”W” domiciliat în ... , str. . . bl . . ., nr. . . ., sc . . ., ap . . . ;

Atenție !
Viața mea și a copiilor mei/familiei mele este în permanent pericol !

Față de toate aceste fapte săvârșite în mod repetat de către . . . , vă solicit a lua de îndată măsuri de aplicarea Legii.

Data
Semnatura reclamantului

O puteți adapta/îmbunătății potrivit nevoilor dvs.
Vă doresc o seară liniștită și reușită deplină!
Buna Seara!
Astazi am fost la sectie pentru o noua confruntare.
Ofiterul care ne-a preluat, cunostea cazul, precum si personajul in cauza.
In fine, dupa ce am declarat iarasi fiecare cum a considerat ca sa intamplat, ....ne-a ''consiliat'' ........ fara nimic scris
Am reusit sa-i smulg promisiunea de fata cu ofiterul respectiv, de a-mi lasa copii in pace ( promisiune care oricum nu cred ca face 2 bani ) si am plecat acasa ''impacati''
De la incident, ....se vede o schimbare in bine a vecinului, nu stiu daca de frica mea sau pentru ca a inteles ceva.( adica nu mai iese din casa aproape deloc...zici ca sa mutat... :) )
O ultima intrebare totusi , inainte de a inchide acest post, aceasta si pentru alte persoane care se afla in situatii asemanatoare mie :
Daca se repeta....a-si vrea sa fiu pregatit din timp.....la ce sa fiu atent? Sa montez o camera video, sau ce altceva a-si putea face ??? ma refer preventiv ....adica ceva care sa-i dea de inteles ca nu am uitat si ca monitorizez situatia.

Va multumesc pentru ajutor si pentru raspunsurile prompte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala abuz in serviciu nelu2 nelu2 Buna ziua unde pot gasi si eu un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor personale? Multumesc. (vezi toată discuția)
Plangere impotriva agentului de politie kotoy kotoy vreau sa depun o plangere impotriva unui agent de politie care m-a injurat si a vrut sa ma loveasca, acesta nu s-a legitimat si la sectie a sters filmu cu ... (vezi toată discuția)
Furt telefon gordila2005 gordila2005 am si eu o rugaminte..cum formulez o plangere pentru un furt de telefon ,si alte bunurii,va multumesc (vezi toată discuția)