avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi in caz de demisie

Buna ziua

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns

In conditiile in care un angajat demisioneaza are dreptul la concediu de odihna in perioada de pana la incetarea contractului de munca?

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2013
catalindmarin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 4 August 2013
Indiferent de modul cum inceteaza contractul individual de munca angajatorul trebuie sa-i compenseze in bani zilele de concediu de odihna cuvenite si neefectuate pana la data incetarii raporturilor de munca.
Conform art. 81 alin. (5) din Codul muncii se prevede ca, pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

Prin urmare, legislatia muncii nu prevede dispozitii care sa limiteze drepturile salariatilor aflati atat in perioada de preaviz acordat in cazul demisiei salariatului si, ca atare, in aceasta perioada salariatii beneficiaza de drepturile prevazute de lege, contractul individual de munca si contractul colectiv de mcounca aplicabil.

Astfel, salariatii in perioada de preaviz salariatii pot efectua concediu de odihna.
Salariatii pot beneficia de concediu de odihna in perioada de preaviz daca si-au manifestat dorinta in acest sens prin inregistrarea unei cereri pentru efectuarea concediului de odihna, in caz contrar zilele de concediu de odihna neefectuate vor fi compensate in bani la incetarea contractului de munca in conformitate cu dispozitiile art. 146 alin. (4) din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariat in situatia demisiei calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Ma intereseaza de ce drepturi beneficiaza un salariat in situatia in care demisioneaza. Aud ca daca nu a cerut si nu a avut concediu pana la ... (vezi toată discuția)
Preavizul si concediul de odihna livio27 livio27 Buna seara. Am si eu nevoie de un mic ajutor. Am cautat si nu gasesc ceva concret cu privire la legatura dintre concediul de odihna si preaviz. De exemplu ... (vezi toată discuția)
Se plateste concediul de odihna in cazul prezentat mai jos? nicusan nicusan as vrea sa stiu daca se plateste concediu de odihna pt. anul 2010 unui salariat care s-a aflat in urmatoarea situatie: 1. in perioada oct.2010 - nov.2011 a ... (vezi toată discuția)