avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incuviintare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Incuviintare executare silita

Ce inseamna de fapt incuviintarea executarii silite ?Cam ce tip de proceduri se desfasaoara in acest tip de proces(contestatie la executarea silita,intimpinare,termen ptr angajare aparator ,etc)?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:42, 6 August 2013
Prin incuviintarea executarii silite Instanta de executare da startul punerii in executare a T.E. dupa care urmeaza celelalte proceduri Somatia si apoi executarea silita propriuzisa.
Contestatia si suspendarea executarii silite vine ca o procedura de a intarzia punerea in executare a T.E. Sper ca ati inteles..??
Cu ocazia incuviintarii executari silite, instanta verifica daca exista un titlu executoriu, daca cererea creditorului indeplineste conditiile legale si reprezinta punctul de inceput al executarii.

Fara aceasta incuviintare, executorul nu poate incepe actele de executare.

Aceasta procedura este care se da fara citarea partilor si fara cale de atac.

Ulterior, dvs puteti promova contestatie la executare propriu zisa sau contestatie la titlul (daca acesta nu este emis de o instanta de judecata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot contesta incheierea de incuviintare a execuatarii silite? nicoleta_85 nicoleta_85 pe calea contestatiei la executare, [u]pot solicita desfiintarea Incheierii de incuviintare a executarii silite?[/u] judecatoria constanta a incuviintat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Pe data de 8 august a.c s-a solutionat cererea de executare silita. Pe internet se mentioneaza urmatoarele : Complet X, Tip solutie - Incheiere, Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Prescriptie...sunt sanse? Dahrma Dahrma S-a primit imprumut o suma de bani pentru care s-a ipotecat un apartament in favoarea celui care a imprumutat banii (contract de garantie imobiliara cu titlu ... (vezi toată discuția)