avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura simplificata pentru valori reduse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura simplificata pentru valori reduse

Stimati forumisti, vecinii mei au fost dati in judecata pe noua procedura reglementata de CPC - procedura simplificata pentru valori reduse. Trebuie sa depuna intampinarea in 25 de zile motiv pt care i-am sfatuit sa mearga la arhiva sa vada dosarul si sa efectueze xerocopii ale mijloacelor de proba intrucat nu au fost comunicate toate inscrisurile invocate in probatoriu. Si stupoare, grefiera de la arhiva le refuza solicitarea pe motiv ca trebuie sa vina cu citatia, deci sa consulte dosarul dupa trimiterea citatiilor. Ori pe aceasta procedura citatiile se trimit dupa ce dosarul este complet, adica cu intampinarea depusa. Cum sa formulezi o intampinare corecta daca nu ai acces la dosar?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 21:27, 6 August 2013
I s-a cerut de catre instanta sa depuna intampinare in procedua cu val redusa??????
Potrivit procedurii, exista un formular de raspuns comunicat de catre instanta care tb. completat corespunzator .Este adevarat ca poate sa raspunda prin orice alt mijloc adecvat, fara a utiliza formularul de raspuns.
Citarea partilor intr-o asemenea procedura nici nu este obligatorie,procedura fiind scrisa .
Instanta poate decide infatisarea partilor, numai daca considera ca acest fapt este necesar.
Deci a venit o comunicare in care i se pune in vedere paratului sa depuna intampinarea in 25 de zile de la primirea cererii de chemare in judecata. Interesant ca in probatoriu sunt invocate 5 inscrisuri din care s-a trimis doar 2....celelalte 3 fiind esentiale (sunt niste PV ale Aduanrii Generale). Astfel, i-am sfatuit pe vecinii mei sa mearga la dosar sa ceara xerocopii ale celorlalte documente necomunicate....ca sa poata formula ulterior o intampinare corecta. Si de la arhiva sunt trimisi la plimbare. Ca nu au voie sa consulte dosarul decat dupa trimiterea citatiilor ori pe portal nu este fixat nici macar termenul de judecata. Iar in comunicare sunt presati sa depuna intampinarea. Vineri e ultima zi de depunere a intampinarii. Intelegeti de ce sunt contrariata?
Tb sa depuneti intampinarea , ca sa nu fiti decazuta din drptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii.
solicitati instantei in cuprinsul intampinarii, cand va propuneti propriile probe sa puna in vedere reclamantului sa va comunice xerocpiile de pe actele care au stat la baza cererii de chemare in judecata , dar care nu v-au fost comunicate pot art 206alin 2
Multumesc. Intampinarea poate fi trimisa si prin posta, fiind considerata in termen si daca e pusa la posta in ultima zi, nu?
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura simplificata pentru valori reduse sarah1985 sarah1985 Stimati forumisti, vecinii mei au fost dati in judecata pe noua procedura reglementata de CPC - procedura simplificata pentru valori reduse. Trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecatã potrivit noului cod de procedurã civilã sarah1985 sarah1985 Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat ... (vezi toată discuția)
Termen si modalitate de depunere intampinare florin.claudiu florin.claudiu stiu ca o intampinare se depune cu cel tarziu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit , ce nu stiu este modalitatea de transmitere si daca de exemplu ... (vezi toată discuția)