avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incetarea urmaririi penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incetarea urmaririi penale

Conform art.226 din Codul de procedura penala, pentru infracţiunile prevăzute de Codul penal în art. 331–334, urmărirea penală poate începe NUMAI la sesizarea comandantului.
Este normal ca procurorul sa solicite comandantului sa faca aceasta sesizare in conditiile in care el ar trebui sa se pronunte privind incetarea urmaririi penale in situatia in care constata lipsa sesizarii cf. art.243 CPP?
Este obligat comandantul sa inainteze aceasta sesizare (mai ales daca acesta cocnsidera ca nu a fost produsa niciuna din infractiunile prevăzute de Codul penal în art. 331–334) procurorului? Poate fi tras la raspundere pentru netrimiterea sesizarii?
Solicitarea procurorului poate constitui abuz in serviciu?
ASTEPT PUNCTE DE VEDERE
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:53, 8 August 2013
Comandantul este obligat sa inainteze sesizarea.
Se vor face cercetari conform legii si se va stabili vinovatia sau nevinovatia persoanei.

Daca persoana este nevinovata degeaba se va face sesizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce calitate am in dosarul penal daca s-a dispus renuntarea la urmarirea penala? eusaisapte eusaisapte Am primit ordonanta de renuntare la urmarirea penala care este intemeiata in drept pe art. 318 (1)(2) raportat la art. 314 b) din CPP Ce calitate am acum in ... (vezi toată discuția)
Daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila in acelasi dosar? eusaisapte eusaisapte daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila? din moment ce fapta nu ... (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderii penale ContSters126925 ContSters126925 in cazul in care parchetul spune ca a intervenit prescriptia raspunderii penale, mai stabileste existenta faptei, respectiv a vinovatiei? desi nu fac ... (vezi toată discuția)